MNOGI SU ZABORAVILI, MI NISMO / Sjećate li se kako se novi trener Dinama, Željko Kopić, ponižavao pred Torcidom usred Zagreba?

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Hajduk i Kopić imaju pomalo burnu prošlost

2.12.2021.
15:46
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Bivši trener Hajduka i dosadašnji šef omladinske škole Modrih, Željko Kopić je novi privremeni trener Dinama nakon što je u srijedu navečer Damir Krznar podnio ostavku poslije ispadanja u Kupu.

Predsjednik Dinama Mirko Barišić je na posebnoj konferenciji za medije potvrdio imenovanje Kopića i to do kraja polusezone. Kopić (44) je aktualni direktor omladinske škole Dinama, a u karijeri je Lučkog, Cibalije, Zagreba, Slaven Belupa i Hajduka u sezoni 2017-2018. Upravo će protiv Hajduka u nedjelju na Maksimiru, Kopić imati svoj debi na klupi zagrebačke momčadi i prvi rendezvous s bivšim klubom nakon otkaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk i Kopić imaju pomalo burnu prošlost. Razišli su se na veoma ružan način, a Kopić je zbog Hajduka čak završio i na Hitnoj. Podsjetimo, klub ga se otarasio nakon što su doznali da je bio na sastanku, razgovoru, nazovite to kako želite, s Igorom Štimcem i novinarom Zdravkom Reićem, dvojcem koji nije baš omiljen u očima jednog upravljačkog dijela Hajduka.

Image
BILO JE DOSTA ZANIMLJIVO /

Pogledajte Dinamovu izvanrednu press konferenciju koju su zabranili streamati

Image
BILO JE DOSTA ZANIMLJIVO /

Pogledajte Dinamovu izvanrednu press konferenciju koju su zabranili streamati

Ispričavao se Torcidi usred Zagreba

Dakako, i nepovoljni rezultati su bili u igri i navodno su mu se stolac klimao već neko vrijeme te je bio održan sastanak gdje se razgovaralo o njegovoj budućnosti, ali te su se dvije stvari preklopile i ispalo je tako kako je. Kopić je na kraju imao i manjih zdravstvenih problema, jer jutro nakon skandala i saznanja da je dobio otkaz, Kopić se javio na Hitnu jer je osjetio bol u prsima. Na sreću, nije bilo ništa strašno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, mnogi se vjerojatno niti ne sjećaju, ali imao je Kopić i vatrenih susreta s Torcidom. Onaj najpoznatiji dogodio se upravo u Zagrebu, nakon što je Hajduk kiksao protiv Rudeša na Kranjčevićevoj. Stadion u Kranjčevićevoj praktički je drugi dom Torcide u Hrvatskoj jer na gotovo svakoj utakmici koja se tamo igra oni napune gostujuću tribinu i imaju totalnu navijačku prevlast, a tada protiv Rudeša također je tribina bila dobro popunjena.

Kopić je toga dana napravio nešto što bi zaista malo koji trener napravio, ako ni zbog čega onda zbog svog dostojanstva, i otišao se ispričati ogorčenim i bijesnim navijačima. Torcida ima tu bizarnu tendenciju ribati, prozivati igrače i čitati im bukvice nakon loših partija, ali Kopić je tu otišao korak dalje i popeo se na trošnu ogradu u Kranjčevićevoj i ušao je u raspravu s ruljom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijek razgovora

Razgovor je ovako izgledao...

"Nakon utakmica u Rijeci i Osijeku sam došao pred sve vas i rekao da ćemo se baciti na glavu. Pet mjeseci smo gradili, gradili, gradili i radili, radili, radili, a u ovom trenutku nitko ne može reći da ovi dečki neće. Jednostavno je glava van svih stanja. Ja preuzimam odgovornost, a vama hvala na podršci i to je to. Odgovornost je na meni, je*eno smo naporno radili i u zadnje vrijeme sve ovo što se izdogađalo, ali ove šanse koje promašujemo i golovi koje dobijamo su van svih stanja. Ja vam u ovom trenutku mogu reći da će htjeti, ali ovo stanje nije dobra situacija, puno je bolja bila prije pola godine", govorio je trener Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to su mu navijači rekli što oni misle...

"Već puste godine svaki put pri kraju prve i druge polusezone uvijek ispu*e. Ove godine su Dinamo i Rijeka nikad lošiji, ali ne mogu oni toliko sje*ati koliko mi možemo, to je ono najžalosnije i to nas ubija, iz utakmice u utakmicu", rekoše mu navijači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja u to ne mogu ulaziti. Rekao sam da postoji problem, zato sam i rekao da preuzimam odgovornost. Ili ga mogu riješiti ili ga ne mogu riješiti", rekao je Kopić navijačima, na što mu ovi odgovaraju: "Morate"!

Pred BBB-om se neće ponižavati

Kopićev izlet pred navijače svakako će dati na značaju Torcidi i jamačno se osjećaju moćno i važno zbog toga, ali do je, ne trebamo valjda tumačiti zašto, de facto, veliko poniženje za trenera jedne momčadi tako visokog profila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom po Kopića, Boysi nemaju baš tendenciju ćakulati s trenerima i pred njima se neće morati onako ponižavati, a isto tako, mišljenje navijača klub uvažava otprilike onoliko koliko Zdravko Mamić uvažava hrvatske zakone. Dakle, ako će raditi svoj posao kako treba, ostat će trenerom, ali prije toga mora položiti inicijalni test u vrlo kratkom roku, do zimske stanke.

Dinamo je trenutno treći u Prvoj HNL, sa tri boda manje i utakmicom manje od vodećeg Osijeka. Modri su osigurali europsko proljeće, a zadnji dvoboj protiv West Hama za sedam dana odlučit će hoće li nastaviti natjecanje u Europskoj ligi ili Konferencijskoj ligi. Prođe li te ispite, Kopić će vjerojatno ostati trenerom Dinama, a ne prođe li ih, vjerojatno ga čeka posao koji je ranije imao. Ipak najbolje je da sve ostane u obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo