LIVERPOOL KRENUO U LOV NA ZVIJEZDU VATRENIH: / 'Hrvat ima točno što nam treba. Jedna njegova vještina potrebna je Kloppu'

Image
Foto: Profimedia

Echo naglašava kako je Hrvat, između ostalog, brz i dobar na lopti i kako bi Liverpoolu bio vrlo dobro pojačanje

4.5.2021.
17:11
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski reprezentativac Josip Brekalo već neko vrijeme, ako je vjerovati napisima njemačkih medija traži izlaz iz Wolfsburga. Prije samo deset dana Brekalo je sjajnim asistencijama riješio utakmicu u korist svoje momčadi, a uvršten je i u momčad kola po izboru uglednog Kickera, no, posljednjih mjeseci puno se priča o njegovu mogućem odlasku na kraju sezone.

Brekala su primijetili mnogi jaki europski klubovi, a sada su se naglo zainteresirali i za njegove usluge. Čak pet klubova je u kombinacijama za dovođenje Brekala – Milan, Arsenal, Liverpool, Atletico Madrid i Roma, ali posebno je zanimljiv interes Liverpoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako Brekalo nije imao fantastičan start sezone, nema sumnje da se radi o igraču koji ima klasu, podjednako je opasan kao kreator i kao egzekutor. Njegov potencijal je još uvijek ogroman i upravo zbog toga ovi klubovi kucaju na vrata Wolfsburga.

Recimo, zanimljiv članak o Brekalu napisao je Liverpool Echo, koji je analizirao Brekala i njegove vještine te je autor zaključio kako bi Jurgenu Kloppu dobro došao Hrvat zbog jedne zanimljive karakteristike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Croatia's forward Josip Brekalo celebrates after scoring during the friendly football match between Turkey and Croatia at the Vodafone Park in Istanbul on November 11, 2020.,Image: 568489487, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Zašto baš Liverpool?

Naime, Brekalo je izvrstan u zadržavanju posjeda lopte i u stresnim situacijama dobro se nosi s protivničkim presingom. Echo je izvukao podatak da je Brekalo imao 21.6 posto dodavanja, od ukupnog broja dodavanja, ostvarenih pod pritiskom. Brekalo je po tom podatku jedan od najboljih igrača lige.

Isto tako izdvojili su podatak da je Brekalo sedmi najbolji igrač Bundeslige prema broju stvorenih akcija koje rezultiraju udarcem i prema očekivanim asistencijama. Brekalo je također pri vrhu ljestvice igrača s najboljim postotkom točnih dodavanja lopte u prostor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Echo naglašava kako je Hrvat, između ostalog, brz i dobar na lopti i kako bi Liverpoolu bio vrlo dobro pojačanje. Međutim, napominju kako se Brekalo najbolje osjeća na lijevom krilu, a tamo je Liverpool vrlo dobro pokriven Sadiom Maneom i Diogom Jotom. No, Brekalo neće biti preskup, trenutno vrijedi 12 milijuna eura i nagađa se kako Wolfsburg neće iziskivati neku astronomsku svotu. Dakako, ona neće biti 12 milijuna eura, ali cifra neće biti niti prenapuhana, dakle, za Liverpool sasvim prihvatljiva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo