Engleski divovi / Liverpool i City dominiraju Premiershipom, a ovaj podatak dokazuje koliko puno!

Image
Foto: AP Images

Konkurenti za ovogodišnji naslov engleskog Premiershipa su Manchester City i Liverpool, a ova dva kluba dominiraju domaćim nogometom posljednjih sezona više nego što mislite.

17.3.2022.
22:10
AP Images
VOYO logo

Nogometaši Liverpoola našli su se u nevjerojatnoj formi. Nanizali su devet ligaškim pobjeda u nizu, a tijekom tog razdoblja deklasirali su protivnike s 23 zabijena pogotka i samo dva primljena.

S pobjedom od 2-0 u srijedu protiv Arsenala Liverpool se približio na samo bod razlike u odnosu na prvoplasirani Manchester City, koji je u siječnju imao čak 12 bodova prednosti ispred Redsa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Europska liga /

Barcelona s preokretom do četvrtfinala Europske lige: Prošla i Pašalićeva Atalanta

Image
Europska liga /

Barcelona s preokretom do četvrtfinala Europske lige: Prošla i Pašalićeva Atalanta

Ipak, ove dvije momčadi u međusobnoj si borbi ne smiju priuštiti niti jedan kiks. 10. travnja igra se možda i najvažnija utakmica sezone za ova dva kluba, s obzirom na to da City gostuje u Manchesteru. U posljednjih pet sezona Premier lige, upravo su City i Liverpool odnijeli četiri naslova, a najčešće su si jedini mogli međusobno konkurirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liverpool odmah iza Cityja, pa onda nekoliko mjesta prazno...

Nevjerojatan je statistički prikaz deset najuspješnijih engleskih momčadi od početka sezone 2018/19. Naime, Manchester City u tom je razdoblju skupio 335 bodova u 143 utakmica, a gol razlika im je plus 240.

Njihov prvi pratitelj upravo je Liverpool, koji je u istom razdoblju zaradio 334 boda u jednakom broju utakmica, a gol razlika im je plus 200. Odličan je to uspjeh za Liverpool, posebno uzevši u obzir da su prošle sezone desetkovani ozljedama završili treći u prvenstvu sa 'samo' 69 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, više od 80 bodova smatra se fantastičnom sezonom, ali City i Liverpool pomaknuli su standard i sada je za osvajanje Premier lige potrebno pa skoro 100 bodova...

Inače, treća najuspješnija momčad od 2018. je Chelsea koji je skupio 264 bodova i ima gol razliku od plus 99.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očita je razlika između dva najbolja engleska kluba i ostatka društva, čak i u odnosu na aktualne prvake Europe Chelseaja i finaliste Lige prvaka 2019. godine, Tottenham Spursa koji su peti s 240 bodova.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo