BEZ DLAKE NA JEZIKU: / 'Impresivan je bezobrazluk kojim se narodu maže oči'

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Jedan od najvećih junaka onih slavnih francuskih dana, kada je Hrvatska te zlatne 1998. godine osvojila broncu na SP-u, bio je i vratar Dražen Ladić.

27.9.2015.
18:56
Goran Ferbezar/PIXSELL
VOYO logo

bio je najbolji strijelac SP-a u Francuskoj sa 6 golova na kontu Hrvatske. Bivši napadač Osijeka, Dinama, Seville, Real Madrida, Arsenala, West Ham Uniteda i 1860 Munchena, tih slavnih dana bio je ikona u Hrvatskoj, prava legenda, nogometaš kojem su se svi klanjali.

Image
RUGAJU SE LJUDSKOJ INTELIGENCIJI: /

Evo što Šuker misli o negativnim reakcijama na izbor Čačića

Image
RUGAJU SE LJUDSKOJ INTELIGENCIJI: /

Evo što Šuker misli o negativnim reakcijama na izbor Čačića

Nešto više od sedamnaest godina poslije, na spomen njegovog imena navijačima dođe mrak na oči. Čovjek kojem je hrvatska javnost iz sprdnje dala nadimak brend i koji je o sebi svojedobno govorio u trećem licu danas je, uz Zdravka Mamića, prema hrvatskoj sportskoj javnosti oličenje svega negativnog u hrvatskom nogometu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to je ponajviše zato što je predsjednik HNS-a, a HNS je nogometni savez koji je svoj loš imidž samo preslikao na imidž Vatrenih koji se spustio na najniže grane od kada postoji nogometna reprezentacija Hrvatske.

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

No, nisu oni jedini. Još je tu onih u koje nogometna javnost upire prstom. I dok se u Hrvatskoj glasno, bez straha i s velikim ponosom poziva na bojkot nacionalne vrste koja je sad, dolaskom Ante Čačića na izborničku klupu i službeno postala NK Filijala, legendarni Ladić sa strane gleda čitavu ovu situaciju oko repke. Nije više htio šutjeti, pa je za Večernji list prokomentirao aktualno stanje oko Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo nije fer prema navijačima koji su digli glas'

"Baš je impresivan bezobrazluk kojim se rješavaju stvari, kojima se narodu mažu oči. Nisam iznenađen time, više sam razočaran ljudima iz sporta koji nešto znače, a zavukli su se u mišju rupu.", kazao je Ladara, ali nikog konkretno nije izdvojio. Samo je kazao:

"Ni na koga konkretno, već na ljude koji nešto znače u hrvatskom nogometu, a ima ih puno. No, pojavit će se kad se stvari promijene, tada će gurnuti svoje glave gore i reći, evo nas, sad bismo mi mogli nešto reći. A to nije fer. Nije fer prema navijačima koji su digli glas, a šute oni koji bi trebali nešto reći. Ne kažem da moraju reći da su protiv nekoga, pa neka kažu i da se slažu s postojećim stanjem. Deplasirano je nabacivati se teškim riječima na Zdravka Mamića, na Šukera, pogotovu na Čačića. Što je Čačić kriv, on je samo pijun, iako ga ni to ne amnestira jer je sam izabrao da želi biti dio toga i morao je biti svjestan u što ulazi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarsko pitanje bi li prihvatio Šukerov poziv da bude izbornik, samo je kazao:

"Sad ste me počeli vrijeđati, pa nismo se zato našli na ovom razgovoru".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo