debitira u petak / Legendarni hajdukovac za prvi trenerski posao prihvatio onaj koji ne bi mogao svatko

Nije bez pedigrea. Jesenas je učio od Vulića, još u igračkima danima u Stuttgartu upijao je iskustvo jednog od najvećih talijanskih stručnjaka

2.5.2019.
20:13
VOYO logo

Bivši igrač i pomoćni trener Hajduka Mario Carević prihvatio je svoj prvi samostalni trenerski angažman. Vodit će drugoligaša iz Sigeta, Hrvatski dragovoljac, s misijom da klub zadrži u drugoligaškom društvu. 

Kao što je nekad bio lider Hajduka, Carević je opet je u istoj ulozi, ali prvi put kao trener jednog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski dragovoljac prepoznao je potencijal i ekspresno reagirao. Četiri kola prije kraja Carević je angažiran da spasi drugoligaški status.

"Mi smo u jednoj teškoj situaciji, četiri kola prije kraja imamo težak raspored, ali meni je to izazov i zato sam se prihvatio toga", rekao je bivši hajdukovac za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carević nije bez pedigrea. Jesenas je učio od Vulića, još u igračkima danima u Stuttgartu upijao je iskustvo jednog od najvećih talijanskih stručnjaka.

"Imao sam stvarno tu sreću što sam učio od Trapattonija i pokojnoga Tomislava Ivića koji su za mene dva genijalca nogometna, a kasnije sam bio po edukacijama u dosta dobrim klubovima te imam nekakvu svoju ideju, svoju viziju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednim se okom, naravno, prati i matični mu klub. 

"Hajduk se digao igrom, rezultatom. Mislim da će sigurno osigurati ulazak u Europu. Ja im želim svu sreću. Hajduk je moj klub, moja ljubav i uvijek će biti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kratkom trenerskom periodu koji je proveo u Splitu Careviću je kroz ruke prošao wunderkindPalaversa. Nakon spektakularnog transfera u Manchester City Palaversa je nekako nestao s mape.

"Nakon svega što se događalo, nakon ostvarenog transfera normalno je da je malo u poljuljan. Antu treba pustit da se razvija, Antu treba dozirati, ima 19 godina i u svakom slučaju će napraviti veliku karijeru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Baš kao što Carević može i u trenerskim vodama. Na terenu se potvrdio, nova avantura počinje uz aut-liniju već sutra gostovanjem kod zagrebačke Kustošije.

Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo