Zanimljiv savjet Kovaču: 'Ja bi ga stavio u sastav, uopće nema dvojbe'

Nastup Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu s nestrpljenjem očekuje i Zlatko Cico Kranjčar, posljednji hrvatski izbornik koji je vodio Hrvatsku na SP-u. Bilo je to u Njemačkoj 2006.

11.6.2014.
16:49
VOYO logo

'Bila je to druga priča, uz samo neke sličnosti', rekao je Cico u razgovoru za Media servis i nastavio:

''Nismo se previše okupirali Brazilom jer on ima neke svoje prednosti, no gledajući danas mislim da smo sada iskusniji za razliku od SP-a u Njemačkoj. Kad pogledate igrači igraju u vrhunskim europskim klubovima. Iz tog razloga ja imam motivaciju i ambiciju da će reprezentacija napraviti jedan dobar rezultat''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo razloga na kojem Cico temelji svoj optimizam.

''Ova generacija ima puno turnirskog iskustva, još od SP-a 2006., kada ih je igralo nekoliko koji igraju i danas. Imaju dva Europska prvenstva za sobom i mislim, da bi upravo sad u Brazilu trebali pokazati vrhunski rezultat''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/_nUVjWuOOWs

Ne treba se bojati 'Selecaa'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim da previše favoriziramo Brazil, što je i logično jer daju najveće talente i igrače. Mislim da to može njima biti hendikep. Hrvatska ima više iskustva nego oni, turnir prednost je za nas jer smo odigrali dva Europska prvenstva i SP 2006.''

Naša prednost je i u nevjerojatnom pritisku na domaćina, smatra Cico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Više će oni biti opterećeni da naprave uspjeh nego mi. Mi ćemo se suprostaviti kao i u Njemačkoj i nismo opterećeni rezultatom protiv Brazila. Ali moram reći da smo opterećeni i odgovorni rezultatom u utakmicama s Meksikom i Kamerunom''.

Tko bi od Vatrenih mogao odlučiti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim da će odlučiti momčad, mislim da imamo kvalitetu da im se možemo suprotstaviti, ne samo Brazilu nego Meksiku i Kamerunu. Očekujem od svih njih, ali sigurno je da okosnicu čine Pletikosa, Srna, Modrić, Rakitić, Eduardo, Olić koji mogu ponijeti taj veliki teret. Svi oni imaju svoje kvalitete kojima će doprinijeti da ostvarimo rezultat''.

Koliko može Mateo Kovačić koji je zabljesnuo pred kraj sezone u Interu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Njegov talent koji nam garantira da vjerujemo da će na SP-u pokazati te svoje vrijednosti. Ja bih ga stavio u sastav, uopće nema dvojbe. Pogotovo sad kada nema Nike, onda je on uz Rakitića i Modrića naš ključni igrač, ali on to mora preuzeti na sebe''.

Cico vjeruje i izborniku Niki Kovaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Proveo je dio svoje karijere u Njemačkoj. On će sigurno znati s bratom Robertom koji, također ima zavidnu karijeru, motivirati igrače i uvest u put prema uspjehu. To je želja i moje razmišljanje''.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo