KRANJČAR OTKRIO: / 'Pobjeda na Poljudu mi je četvrta najveća u karijeri, a za Ligu prvaka moramo napraviti ovo'

Image

Trener Dinama Zlatko Kranjčar održao je konferenciji za medije uoči prvenstvene utakmicue s Interom iz Zaprešića.

12.8.2016.
14:45
VOYO logo

Odmah na poečtku poručio je kako je ranije rekao da moraju utakmicu s Hajdukom ostaviti iza sebe, a orijentirati se na Inter.

"Oni su momčad sklona iznenađenjima i imaju kvalitetu igrača takvu da nas mogu iznenaditi ako se opustimo. Usmjeravam igrače na to da moraju biti na visini zadatka igre i rezultata kao u Splitu. Pred njima sam rekao da mislim da su se malo zeznuli protiv Hajduka jer su postavili model kako Dinamo treba i može igrati pa sada ne smijemo više doći ispod tog nivoa", kazao je Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv Intera nema ozlijeđenih Sose, Leškovića i Machada, a danas ćemo vidjeti situaciju s Pivarićem. Možda će biti par promjena od utakmice s Hajdukom, a Schildenfeld je u kadru. Lešković također ima ozljedu gležnja koja se pogoršala nakon Tbilisija", rekao je pa se opet osvrnuo na pobjedu protiv Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je zabilejžio, inače, najveću pobjedu na Poljudu od 1986. godine.

Veliko zadovoljstvo pobjedom na Bijelima

"Sigurno da je ovo velika pobjeda koja nosi zadovoljstvo i sreću jer su mi igrači podarili taj rezultat. To je njihovo djelo, ali možda smo malo suradnici i ja utjecali na nijanse u igri i motivaciju igrača. Ova mi je pobjeda četvrta najveća u trenerskoj karijeri, prije su Švedska u Zagrebu, Bugarska i Celtic", izjavio je popularni Cico.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinare je zanimala i utakmica koja dolazi slejdećeg tjedna, play-off Lige prvaka protiv Salzburga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Recept za Salzburg

"Mislim da moramo igrati čvrsto i osigurati da nam se ne dogode iznenađenja kroz sredinu. Analizirajući dva poraza Dinama od Salzburga, austrijska je momčad uvijek prolazila kroz sredinu, iako su tada igrali drugi igrači. Njihov stil igre nije se puno promijenio. Budite uvjereni da ćemo ići čvrsto prema nazad, ali sa slobodom ofenzive. Jonas i Benković su nam donijeli defanzivnu sigurnost tako da svi ostali mogu slobodno ići prema naprijed jer oni ne daju da protivnici prolaze. Tako je bilo i u Tbilisiju i protiv Hajduka", poručio je pa je prokomentirao igre Filipa Benkovića.

"Kvaliteta Benkovića je to da je polivalentan jer može igrati veznog i stopera. Ne bježim od toga da je on stoper, ali dobar je i u vezi", rekao je trener Dinama pa je nastavio o ozljedama u momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo listu ozlijeđenih koja se povećala, vidjet ćemo tko će igrati. Vraća se Antolić nakon želučane viroze, Hodžić će se isto vratiti, ali neću puno poremetiti momčad iz Splita", kazao je Kranjčar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Soudani i Fernandes

Nakon utakmice na Poljudu mnogi su raspravljali o sjajnoj akciji u kojoj je Soudani propustio stopostotnu priliku.

"Napravio je sve i bio je uvjeren da će zabiti, ali nažalost nije. Bilo bi fenomenalno da je dodao loptu, ali opet i da je dao gol bilo bi fenomenalno. Ne treba tu raditi problem jer ga nema. Nismo radili probleme drugim strijelcima koji nisu dali gol ili dodali suigraču, ali to nije nepoštivanje. Šteta da nije 5:0, ali ovo nije problem, posebno kad je Soudani taj koji inače daje lopte suigračima", jasan je Cico. Kratko je prkomentirao Fernandesa koji je na Hajduku zabio dva pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim da stalno bude takav kao protiv Hajduka. Mora biti svjestan što se od njega očekuje", završio je.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo