KOVAČEVI NAJTEŽI TRENUCI KARIJERE: / 'Moja ostavka nije bitna'

Image
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell

Hrvatska je razočarala u Oslu, izabranici Nike Kovača progutali su gorku norvešku pilulu izgubivši 2:0. Ovaj poraz Vatrenih totalno zakomplicirava situaciju u skupini H.

6.9.2015.
20:22
Ivo Cagalj/Pixsell
VOYO logo

Norveška je Hrvatskoj očitala pravu nogometnu lekciju usred Osla. Takvu, da su Norvežani u pojedinim trenucima susreta izgledali poput Real Madrida, poigravajući se i petom u hrvatskom petercu. Izbornik smrknutog je lica promatrao još jednu lošu predstavu svojih nogometaša. U Azerbajdžanu (0:0) igra je izgledala loše, mislili smo da će se naši trgnuti i pružiti bolju predstavu u Oslu.

Image
IZBORNIK SE MALO POGUBIO: /

Niko kritizira pobjede, a kod kikseva - šuti

Image
IZBORNIK SE MALO POGUBIO: /

Niko kritizira pobjede, a kod kikseva - šuti

Međutim, nije to bila ona Hrvatska koju smo svi priželjkivali. Ovo je bila Hrvatska bez ideje, Hrvatska bez konkretnih poteza u igri, Hrvatska koja je pobjedu poklonila Norveškoj, a sebi stvorila muke u daljnjem tijeku kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Norveška je ostavila srce na terenu, sve ono što mi nismo. Ako se ne bacaš na glavu, onda nemaš šanse. Što se dogodilo u Oslu? To pitanje morate postaviti mojim igračima. Na terenu je 11 igrača koji moraju izvršiti sve zacrtano. A oni to nisu napravili. To je stvar njih svih. Bojkot u reprezentaciji? Ne, nema bojkota unutar momčadi. Moramo znati da svatko igra u svojim klubovima, ne mogu igrati u klubu isto kao i u reprezentaciji. U reprezentaciji se mora dati sve od sebe, mora se prilagoditi", kazao je Kovač za kamere HTV-a.

Kovač moli Boga

Pred izbornikom Kovačom teški su tjedni do kraja ovih eurokvalifikacija. Izbornička stolica mu se trese, nije nemoguće da Kovač ne dočeka kraj kvalifikacija. Vidjeli smo kako je to bilo sa bivšim izbornikom Igorom Štimcem nakon sraza sa Škotskom. Kod nas je sve moguće...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To nije bitno, moje ime nije bitno. Ljudi koji su odgovorni za to će donijeti odluku".

Kovač je secirao i oba poluvremena...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U prvom poluvremenu su obje ekipe malo čekale, u drugom smo dobro krenuli. Međutim to je ono što sam već rekao. Ako imate toliko prilika i ne zabijete gol možete dobiti neku loptu u mrežu. Marcelo Brozović je imao ulogu u igri da se trebao zatvarati, bio je iza špice, htjeli smo kombinatorikom doći do gola. Ali, rijetko smo u tome uspijevali. Svi koji su bili na travnjaku moraju se pitati je li to bilo dobro. Mogli smo ubaciti još jednog napadača, ali na koncu smo se prepolovili u dva dijela".

EURO više nije tako blizu. Ali, još uvijek Hrvatska ima šanse izboriti nastup na smotri najboljih europskih reprezentacija sljedećeg ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem u EURO, ja sam rekao da nam treba osam bodova, sada nam trebaju četiri. Možemo očekivati kiks Norveške. Moram malo moliti Boga da nam i Norvežani pomognu", kaže Kovač.

Bez odgovora na norveški presing

Ivan Perišić pokušavao je podići igru Vatrenih, imao je onaj sjajan prodor u drugom poluvremenu koji nije bio materijaliziran pogotkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba biti realan i veliki u pobjedi i porazima i čestitati Norveškoj. Mi smo imali neke šanse na početku drugog poluvremena ali nismo zabili. Nismo imali dovoljno žara i motiva kao u prvih pet, šest utakmica. Sad ništa nije na nama, moramo čekati Talijane, skupiti glave, slaviti u posljednje dvije utakmice.Prvih 5, 6 susreta smo se borili jedan za drugoga a sad to nje slučaj. Moramo promijeniti našu igru i više željeti pobjedu. Vjerujem u EURO, da ne vjerujemo u EURO ne bi se bavili ovim sportom. Čekamo rezulutat i Italije", kazao je Perišić.

Domagoj Vida je unatoč porazu bio jedan od naših najboljih igrača protiv Norveške.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je sad pričati o tome. Mislili smo uzeti svih 6 bodova a uzeli smo jedan. Ispričavam se našim navijačima. Nismo bili na nivou danas, oni su igrali dobar presing i mi nismo imali odgovor na to. Vjerujem u EURO i moramo dići glave, nek navijači budu uz nas. Idemo već protiv Bugarske u Zagrebu slaviti, protiv Malte isto i idemo u Francusku".

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo