KOVAČ U MONACU RADI ONO ZBOG ČEGA JE U BAYERNU DOBIO OTKAZ: / Hrvat je od prosječne momčadi stvorio tempiranu bombu

Image
Foto: Profimedia

Zanimljivo, Niko Kovač ostao je skroman kod priče o prvom mjestu.

12.2.2021.
13:05
Profimedia
VOYO logo

Mala pobjeda za Monaco, a velika za Niku Kovača, moglo bi se to, onako astronautski, reći za posljednje slavlje Monežana u kupu protiv Grenoblea. Bila je to osma pobjeda zaredom momčadi iz Kneževine, a tako nešto nisu uspjeli ostvariti u zadnje 23 godine, još tamo otkad ih je vodila ikona francuskog nogometa Jean Tigana.

Niko i Robert Kovač u Monacu rade baš ono za što su ih doveli. Podigli su ovu momčad na noge i učinili ih pravom tempiranom bombom francuskog nogometa. Niko Kovač instalirao je vrlo brzo u ovu momčad vrijednosti koje on uvijek zagovara u svakoj momčadi koju vodi. To su borbenost momčadi, disciplina i predanost radu, ali i izjednačavanje svih igrača po statusu, što znači da ne postoje igrači koji su zacementirani u prvom sastavu ili imaju status zvijezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispada da Kovač u Monacu niže uspjehe baš zbog onih stvari zbog kojih je dobio ružan otkaz u Bayernu. A rezultat da ove 2021. godine još uvijek nije upisao poraz.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Niko Kovac Eintracht Frankfurt v AS Monaco football match, Deutsche Bank Park, Frankfurt, Germany - 01 Aug 2020,Image: 549413158, License: Rights-managed, Restrictions: DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video, Model Release: no

Oličenje osrednjosti

Monaco nije bio u zavidnoj poziciji prošle sezone bili su oličenje osrednjosti, tavorili su po sredini ljestvice, a nerijetko ste ih mogli naći i u donjem dijelu francuskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone situacija je drugačija. Monaco je opasna momčad, no često se ne zna jesu li opasniji po sebe ili po svoje protivnike. Zabijaju puno golova, više od ligaškog prosjeka, ali i puno primaju. Kovač na raspolaganju ima miks iskusnih igrača koji su sad na vrhuncu karijera i mladih, nadolazećih zvijezda. Kevin Volland i Wissam Ben Yedder glavne su napadačke karike, ali ima tu još ofenzivnog “dinamita” utjelovljenog u Martinsu, Jovetiću i Golovinu. U obrani ima mladog 19-godišnjeg Badiashilea za kojeg će se vjerojatno “potući” mnogi velikani.

Jedan od mladih, nadolazećih zvijezda je mladi Aurélien Tchouaméni. 21-godišnjak je izjavio kako bi Monaco mogao ove sezone ući u utrku za sam vrh ljestvice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako ovako nastavimo, možemo se natjecati za prvo mjesto. Moramo biti ambiciozni. Gledamo u budućnost, ali i u prošlost jer se sve može brzo promijeniti", rekao je Tchouaméni.

Image
KOVAČ BRILJIRA U FRANCUSKOJ, PREPORODIO JE MONACO: /

Nestvarnim nizom izjednačio je rekord star 23 godine

Image
KOVAČ BRILJIRA U FRANCUSKOJ, PREPORODIO JE MONACO: /

Nestvarnim nizom izjednačio je rekord star 23 godine

Šest bodova do Lillea

Zanimljivo, Niko Kovač ostao je skroman kod priče o prvom mjestu. Prije nekoliko tjedana izjavio je kako je njemu važnije da su što dalje od petog mjesta te da ne gledaju toliko na osvajanje naslova prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No u ovom trenutku imaju se pravo nadati i višoj poziciji od četvrtog mjesta u prvenstvu. Za velikim PSG-om zaostaju samo tri boda, dok za vodećim Lilleom zaostaju tek šest bodova. Kako je rekao Tchouaméni, sve se može jako brzo promijeniti i slijedi nam uzbudljiv drugi dio francuskog prvenstva u kojem će sigurno veliku ulogu igrati momčad iz Kneževine, na čelu s legendom hrvatskog nogometa.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo