Izvanredna presica /

Kovač ostaje trener Bayerna: 'Ako netko ima problema sa mnom, može mi slobodno reći'

Image
Foto: EXPA/PIXSELL

'Potrebno nam je i malo sreće kako bismo se vratili na put uspjeha', rekao je Kovač

19.10.2018.
12:22
EXPA/PIXSELL
VOYO logo

Unatoč strahovima da će Bayern nakon serije loših utakmica dati otkaz Niki Kovaču, to se nije dogodilo. Na izvanrednoj presici u petak u podne čelništvo kluba izvijestilo je novinare da će Kovač ostati Bayernov trener.

"Lopta ne ide onako kako smo zamislili. Potrebno nam je i malo sreće kako bismo se vratili na put uspjeha", rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačev ostanak potvrdila je i uprava kluba na čelu s Karl-Heinzom Rummenigeom i Hasanom Salihamidžićem.

"Imali smo dobrih utakmica i onda jedan loš niz, ali nećemo otpustiti Kovača. Sjetite se vi, novinari, koliko ste nas hvalili. Mi smo svjesni pogrešaka, ali sigurno neće s njima izlaziti u javnost. Uvijek ću braniti svoje igrače i trenera, dovoljno su oni samokritični", rekao je Salihamidžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačeva priča u Bayernu ispočetka je izgledala kao bajka. Trener koji je s prosječnim Eintrachtom iz Frankfurta u finalu kupa pregazio moćni bavarski klub te su oni uprao u njemu vidjeli nasljednika za upražnjeno mjesto na svojoj klupi.

Nije loše ni mladi trener Kovač krenuo u novi sezonu. Na otvorenju sezone Hoffenheim je lagano pao i činilo se da će ovo biti još jedna sezoa kroz koju će se Bayern "prošetati". Kovač je uzeo prvu pobjedu i u Ligi prvaka u kojoj je njegov klub bio u samom vrhu favoriziranih momčadi.

No, problemi su krenuli. Konstantne rotacije koje je Kovač radio počele su jako smetati igračima koji su smatrali da zaslužuju više minutaže. 

"Zamjeraju mi preveliko rotiranje nogometaša? Pa ne igra se utakmica svakih četiri-pet tjedana... Mi često igramo teške utakmice svaka tri dana. Onaj koji to govori, nema pojma o nogometu na ovom nivou. Dovoljno je pogledati i ostale klubove. I dalje će biti rotiranja", rekao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvi plan su ušli već pomalo otpisani Arjen Robben i Franck Ribery, a mlade zvijezde poput Jamesa Rodrigueza i Sergea Gnabryja bili su sve glasniji u svojim pritužbama na rad novog trenera.

"Neću komentirati Jamesovo ponašanje. Ako netko ima problema sa mnom, može mi slobodno doći i reći to", komentirao je Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad vodite uvjerljivo najuspješniji i najbogatiji klub u Njemačkoj, svaka utakmica bez pobjede ravna je katastrofi. Takvih je Kovač imao četiri u nizu - dvije neriješene utakmice (Augsburg, Ajax) i dva poraza (Monchengladbach, Hertha).

Reprezentativna pauza poslužila je za čelnike Bayerna da konsolidiraju svoje redove i odluče što će napraviti s trenerom kojem u posljednje vrijeme rezultati ne idu na ruku.

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo