Veliki šef objavio konačni stav o 'Jelaviću i ekipi': 'Oni su prošlost!'

Izbornik Vatrenih Niko Kovač održao je u nedjelju zadnju presicu uoči osječkog okršaja s Azerbajdžanom u 3. kolu kvalifikacija za EURO 2016. godine.

12.10.2014.
19:03
VOYO logo

"Sigurno da nas to neće poremetiti, nama je stvarno žao što se to dogodilo, ne želim više pričati o tome jer moramo se posvetiti utakmici. Oni su dvaput poraženi 2:1, to govori koliko su težak suparnik", izjavio je Kovač i odbio dodatno govoriti o sada već četvorici igrača koji su u par mjeseci napustili reprezentaciju.

"Znam da vas to zanima, ali kazao sam prvog dana okupljanja da se trebamo posvetiti dečkima koji su tu, oni koji su otišli su prošlost", prenose Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadamo se samo da novih potresa neće biti nakon Azerbajdžana u ponedjeljak (20.45 sati). Azeri su su neugodna ekipa koja je pod palicom lukavog nijemca Bertiea Vogtsa namučila čak i Talijane.

//www.youtube.com/embed/56_9Q35O6Cg Italija - Azerbajdžan 2:1

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledali smo nekoliko utakmica, o njima smo puno toga saznali. Znam i Bertiea Vogtsa, malo smo razgovarali na kongresu u St. Peterburgu, dobro smo upoznati sa stilom i načinom igre, sve smo naučili. Berti Vogts je kao igrač i trener puno toga doživio, napravio uspjehe, veliki je stručnjak, s njime napreduju. To je vrlo ozbiljan protivnik koji će nam otežati situaciju, volio bih da što prije zabijemo gol koji će nam dati vjetar u leđa i skinuti opterećenje. Pritisak postoji, nije sporno. Vidjelo se po rezultatima drugih utakmica da je sve knap i teško, moramo probiti bunker jer sigurno će se oni dobro braniti i pokušati preko kontri doći do gola".

Očekuju nas i nova iznenađenja u sastavu. Luka Modrić bio je jedan od najbolih u pobjedi protiv Bugarske, ali čini se da nije sasvim spreman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Brozović i Modrić nisu posve spremni, ako budu 100 posto sigurno će igrati. Dosta smo se potrošli u Bugarskoj, vidjet ćemo, moguće je da ćemo nešto sitno promijeniti. Ovaj ritam nije jednostavan niti za naše, i oni su možda malo umorni. Volio bih da su puno brži u rekuperaciji, uzdam se da će biti 100 posto spremni, ali imamo i dovoljno dobrih alternativa, ne samo za ulazak s klupe nego i prvih 11. Ako zabijemo brzi pogodak, bit će lakše i što se tiče umora", kaže izbornik.

Kovač je za kraj otkrio i što će poručiti igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo šest bodova, to je istina, ali morat ćemo se dobro namučiti da uzmemo ova tri. Nitko nam ništa neće pokloniti, moramo se fokusirati od prve minute, ako to tako odradimo sigurno ćemo biti uspješni".

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo