Kovač otkrio što je rekao Jelaviću o njegovoj odluci da napusti Vatrene

Unatoč uvjerljivoj pobjedi protiv Azerbajdžana (6:0) i sjajnom startu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016.

15.10.2014.
8:59
VOYO logo

Podsjetimo, poslije pobjede u Bugarskoj (1:0) i prije osječke utakmice protiv Azerbajdžana napadač Hull Cityja je priopćio izborniku Niku Kovaču da više neće igrati za reprezentaciju. Zaključio je na taj način karijeru u dresu Vatrenih sa šest pogodaka u 36 nastupa.

Kako je izgledao razgovor s Jelavićem i je li bilo napetosti Kovač je otkrio u intervjuu Sportskim novostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikakvih tenzija nije bilo, naprotiv. Jelavić je odličan momak kojem smo davali i prostora, ali ga i hvalili za veliki trud koji je iskazivao na treninzima. Imao je problema s koljenom, ali njegov je voljni moment bio maksimalan. No, i drugi momci tako rade, ali ne mogu svi igrati. Zato sam kazao Nikici da dobro promisli je li to dobra odluka. On mi je vrlo iskreno kazao da nema status koji bi želio i da jednostavno više sebe ne vidi u takvoj situaciji. Poštujem njegov stav i odluku. Eto, to je to i nema nikakve pozadine oko toga", istaknuo je Kovač.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u kvalifikacijski ciklus krenula s tri pobjede u isto toliko utakmica, što se nije dogodilo već 20 godina. Izborniku, međutim, ne pada na pamet prepustiti se euforiji.

"Ma kakva euforija, pa mi još ništa nismo napravili! Budimo realni, odigrano je 30 posto utakmica, još nas očekuje sedam vrlo zahtjevnih ispita vrijednosti. Uostalom, devet bodova imaju i Talijani, Norvežani su na šest i izgubili su samo od Azzurra, Bugari su slabije startali, ali imaju još dosta vremena da se vrate u utrku za drugu poziciju. Ono što ne treba skrivati, to je zadovoljstvo učinjenim u prva tri kola, odnosno očiti napredak prema izdanjima kojima težimo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo