KOS PREDSTAVIO STRATEŠKI PLAN HAJDUKA: / 'Treba nam 25-30 milijuna kuna od prodaje. Kojih igrača? Pa nemam staklenu kuglu'

Image

Predsjednik Hajduka Ivan Kos predstavio je plan oporavka kluba u deset točaka, strateški dokument koji govori o budućnosti splitskih "bijelih".

14.12.2016.
21:39
VOYO logo

"Tko god bude na upravljačkoj funkciji, imat će pred sobom dokument po kojemu može raditi, koji može nadopunjavati i mijenjati. Svjestan sam da ne možemo sve napraviti savršeno i da nekoliko lošijih rezultata može promijeniti percepciju javnosti", kazao je Hajdukov predsjednik u druženju s novinarima.

Deset ciljeva

Kao ciljevi Hajduka navedeni su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Pozitivno financijsko poslovanje 2. Izgradnja dugoročnog i stabilnog kostura prve momčadi 3. Ostvarivanje što više bodova u HNL-u, i napredak u Europi 4. Unaprjeđenje infrastrukture, uključujući i rekonstrukciju igrališta i zamjenu umjetne i prirodne trave na pomoćnim terenima, te izgradnja još jednog i pol terena na prostoru parkinga auto škola 5. Potpuna rekonstrukcija ustroja i rada omladinske škole 6. Unaprjeđenje produktivnosti radne zajednice u kojoj ljudi svatko mora zaraditi svoju plaću 7. Ulazak Hajduka B u 2 HNL 8. Ulazak juniora u 1 HNL 9. Bolji rezultati mlađih uzrasta 10. Aktivno sudjelovanje u izradi strategije kluba

U plusu

Kos je istaknuo kako je po prvi put nakon dugo vremena godinu okončao u operativnom plusu. Do kraja sezone Hajduk želi skupiti više od 65 bodova, a što se tiče omladinske škole, ona će ponovno biti u fokusu poljudskog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zatečeno stanje je bilo loše, škola je radila bez kvalitetne organizacije, bez infrastrukture, bez definirane i ustrojene skautske službe. Kao primjer ću vam navesti da je ugovor skauta Hajduka imalo 40 osoba, od kojih je samo osam stvarno radilo. Naša želja je imenovati pet skauta koji će pokrivati Hrvatsku, i koji će to raditi kako treba", pojasnio je Kos i progovorio o nekim neugodnim situacijama za Hajduk u posljednje vrijeme, o smjeni trenera, sukobu s ocem igrača Frane Vojkovića...

"Njegova smjena bila je neminovna, ali iza Pušnika je ostalo puno više od pukog rezultata prve momčadi. Odlučili smo se za promjenu, jer mislimo da možemo kvalitetnije. Gospodin Branco i ja smo doveli Pušnika, zato smo i dali mandate na raspolaganje. Nitko nije nedodirljiv. Što se tiče gospodina Vojkovića, neprimjereno je reagirao, što je čulo sedmero ljudi. Frane je potencijal s kojim računamo, a to i dalje mislimo, bez obzira na pritiske. On može biti igrač Hajduka, ako to dokaže na terenu. Ne mogu kao poslovnu odluku prihvatiti traženje slobodnih papira. Raskid bez odštete bio štetan za klub. Nemam ništa protiv njega, ne želim mu ništa loše, nadam se da će ovaj događaj svima pokazati da nitko ne može utjecati na naše odluke", kazao je Hajdukov predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduku za funkcioniranje kluba treba u 2017. 25 - 30 milijuna kuna. No, Kos ne zna koje će igrače klub prodati.

"Nemam staklenu kuglu, to zavisi o tržištu. Ne znam hoće li netko ponuditi transfer za Kalinića. u prvom su planu on i Vlašić", kazao je Kos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Balkanska liga? Puno je tu nejasnoća

Kos je izvjestio kako je u suradnji sa članovima Nadzornog odbora i djelatnicima Hajduka u tijeku priprema izrade dugoročne strategije razvoja tog kluba, koja će biti dovršena do kraja lipnja 2017. godine, a očitovao se i o ideji Balkanske nogometne lige.

"U tom projektu je puno nejasnoća i nepoznanica, a zasad nam nitko nije uputio nikakav konkretan prijedlog pa nemamo o čemu razgovarati. Mi nismo za oživljavanje "ex-yu lige" samo da bi se igrala ta liga, već mi kao klub moramo vidjeti naš razvojni potencijal, što je sa navijačima i sigurnosti, što je sa sponzorima i kakve su uopće prednosti takve lige " rekao je Kos.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo