Modrić i društvo ovo sanjaju od prošlogodišnje bolne traume

U Nyonu je održan ždrijeb četvrtfinala Lige prvaka koja će ponuditi nove spektakularne obračune.

21.3.2014.
9:52
VOYO logo

U ceremoniji ždrijeba je pomagao ovogodišnji ambasador Lige prvaka Luis Figo, koji je izvukao sljedeće parove četvrtfinala:

Barcelona - Atletico Madrid (1. i 9. travnja) Manchester United - Bayern (1. i 9. travnja) Real - Borussia Dortmund (2. i 8. travnja) PSG - Chelsea (2. i 8. travnja)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Real je prošle godine iz Lige prvaka u polufinalu izbacila upravo Borussija. Robert Lewandowski je u prvoj utakmici zabio četiri gola za pobjedu 4:1, dok je Real u uzvratu slavio s 2:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kraljevski klub je tako zaustavljen na putu do svog 10. naslova u ovom natjecanju, a vidjet ćemo kakve će sreće biti ove godine.

Prve utakmice se igraju 1. i 2. travnja, dok su uzvrati na rasporedu tjedan dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžin suigrač i kapetan Bayerna Philipp Lahm je o susretu s Manchester Unitedom rekao:

"Ne smijemo dopustiti da nam njihova trenutačna pozicija u engleskom prvenstvu poremeti pripremu za taj dvoboj. U Manchester moramo ići igrati napadački nogomet i zabiti golove."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski direktor Borussije Hans-Joachim Watzke je o novim obračunima s Realom rekao:

"Volio bih da smo za promjenu izvukli neku drugu momčad. S Realom smo igrali četiri puta prošle sezone, no svejedno se veselimo", kazao je Watzke, a direktor Reala Emilio Butragueño dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrali smo s njima četiri puta prošle sezone i oni su vrlo jaka momčad. Znam da im u prvenstvu ne ide baš ove sezone, no i dalje su momčad koju je jako teško pobijediti."

Poznati su i parovi četvrtfinala Europa lige, a jedini hrvatski predstavnik u ždrijebu, Ivan Rakitić, sa Sevillom će put do polufinala tražiti protiv Porta koji je eliminirao Napoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dramatičnog prolaska u četvrtfinale Europa lige izbacivanjem gradskog rivala Betisa, Sevilla je saznala protivnika među osam. Bit će to momčad Porta koja je u osmini finala bila bolja od jednog od favorita za ukupnu pobjedu Napolija.

Porto će i u ovim susretima nastupiti hendikepiran neigranjem kapetana i prvog vratara Heltona koji je zbog teže ozljede završio sezonu, međutim njegova zamjena Brazilac Fabiano pokazao se kao dostojna zamjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuglice su spojile i dva kluba iz "petice" te će se tako u četvrtfinalu susresti Lyon i Juventus. Lyon je prošao dalje zahvaljujući ukupnom slavlju protiv Viktorije iz Plzena dok je Juventus krasnim golom Andree Pirla u Firenzi eliminirao Fiorentinu.

AZ Alkmaar nakon izbacivanja ruskog Anžija igra protiv vrlo neugodne Benfice koja je bila bolja od Tottenhama i u ovom susretu bit će favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji par čine Basel i Valencia. Valencia je imala najlakši posao u osmini finala dva puta svladavši Ludogorec dok je Basel zaustavio seriju pobjeda Red Bull Salzburga i u događanjima bogatom susretu u Austriji izborio je prolaz.

Četvrtfinalne utakmice na rasporedu su 3. i 10. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europa liga, četvrtfinale:

AZ Alkmaar - Benfica Olympique Lyon - Juventus Basel - Valencia Porto - Sevilla

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo