KLUBOVI OBJAVILI REZULTATE POSLOVANJA: / Talijanski div uzeo najviše od TV prava, Kovačev Bayern objavio iznenađujuće podatke

Image
Foto: AFP

Europski klubovi objavili su rezultate prihoda u posljednjih pet godina

22.11.2018.
19:30
AFP
VOYO logo

Talijanski nogometni velikan Juventus najviše je zaradio od tv prava u Europi u posljednjih pet godina. Torinska "Stara dama" je zaradila čak 406 milijuna eura.

Na drugom mjestu je europski prvak Real Madrid koji je zaradio 46 milijuna eura manje, dok treću poziciju drži PSG sa zaradom od 299 milijuna eura. U TOP pet su i Bayern (284) i Manchester City (279)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše engleskih klubova

Među 30 klubova koji su u proteklih pet godina najviše zaradili od tv prava najviše je engleskih klubova - sedam. Španjolci i Nijemci imaju po četiri predstavnika, a Talijani i Francuzi po tri. Premda njemački nogometni velikan Bayern Munchen ove sezone ne blista na terenu, bavarski klub na poslovnom planu ruši rekorde.

Bayern je objavio kako je poslovnu godinu ponovo okončao s rekordnom zaradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni prihod Bayerna za financijsku 2017/18. godinu iznosio je 657.4 milijuna eura, dok je tvrtka Bayern Munchen AG, koja posluje samostalno u Bayernovoj poslovnoj grupi, prihodovala 624.3 miliona. Dobit na razini grupe nakon oporezivanja je iznosila 29.5 milijuna eura, dok je profit Bayern Munchen AG-a iznosio 22 milijuna dolara.

'Rezultati su dokaz napornog rada uprave'

"Zadovoljni smo rezultatima u financijskoj godini 2017/18. Lani smo imali dobru natjecateljsku, ali i dobru poslovnu godinu. Ti rezultati su dokaz da naporan rad uprave i svih nas daje plodove," kazao je predsjednik kluba Karl-Heinz Rummenigge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od kada su 2002. godine u klubu formirali tvrtku Bayern Munchen AG, koja se brine o profesionalnoj nogometnoj ekipi, njeni prihodi se povećani za 355 posto, sa 176 milijuna na 624 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo