KEK UOČI TEŠKOG ISPITA NA RUJEVICI: / 'Privilegij je biti u ovoj situaciji! Nismo ni glupi ni zaljubljeni u sebe'

Image

Novu prepreku za nogometaše Rijeke na putu do povijesnog naslova hrvatskog prvaka predstavlja Osijek koji im dolazi u goste u utorak (20 sati) u sklopu 30. ligaškog kola.

24.4.2017.
18:59
VOYO logo

Rijeka i Osijek ove su sezone odmjerili snage u pet utakmica, triput u prvenstvu i dvaput u Kupu, a nogometaši Matjaža Keka ubilježili su svih pet pobjeda.

Image
TKO IMA LAKŠI RASPORED? /

Evo protiv koga igraju Rijeka i Dinamo do kraja prvenstva

Image
TKO IMA LAKŠI RASPORED? /

Evo protiv koga igraju Rijeka i Dinamo do kraja prvenstva

'Otvoreni gard i široko srce'

"Osijek je u zadnjih nekoliko utakmica nanizao dobre rezultate i kada igra prvi protiv trećeg na ljestvici, očekuje se prava i kvalitetna utakmica. Naša očekivanja su pozitivan rezultat i povećanje bodovnog salda. Utakmica protiv Osijeka za nas nosi jako puno. Mora pobijediti dobiti na kvalitetu, ali i pamet jer jedan trenutak može usmjeriti utakmicu. Apeliram na igrače da uživaju u ovom trenutku. Ne treba stvarati pritisak i strah, već igrati otvorenog garda i širokog srca. Nogomet te nekad nagradi, nekad kazni", poručio je Kek na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uvijek govorim da je privilegij kada se dovedeš u situaciju da moraš pobjeđivati. Psiha igra ulogu, ali ovo je prije svega nagrada i guštanje u trenutku koji si izborio. Što prije znaš reagirati u takvim situacijama, bit ćeš uspješniji. Treba se znati boriti, da ti je svaka utakmica i svaki trening pritisak", dodao je slovenski stručnjak.

'Bilo bi fino imati 15 bodova prednosti'

Prokomentirao je za kraj i činjenicu da je Rijeka uoči ove utakmice mogla imati sedam, a ne pet bodova prednosti pred Dinamom. Nakon što su Zagrepčani na Maksimiru izgubili od Hajduka (0-2) u kasnijoj su utakmici Riječani odigrali samo 1-1 protiv Istre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znam da bi bilo fino imati 15 bodova ispred Dinama, 15 ispred Hajduka i laganini... Ali puno njih bi željelo biti na našem mjestu. Igračima je u subotu bilo jako teško. Igrali su dvije utakmice, najprije onu psihološku u Maksimiru i onda fizičku i psihičku na Drosini, ali to su trenuci koji te samo mogu ojačati ako znaš iz toga izaći. Nismo glupi, nismo zaljubljeni u sebe, nismo neobjektivni da bismo filozofirali", zaključio je Kek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo