KEK SMIRUJE SITUACIJU NAKON POBJEDE U VINKOVCIMA: / 'Nećemo raditi euforiju i govoriti da je kriza prošlost'

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka je u nedjelju poslijepodne u Vinkovcima svladala Cibaliju sa 2-1 i tako nakon mjesec i pol došla do pobjede u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

27.11.2017.
11:24
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

RIJEČANI OPET ISPRED HAJDUKA I OSIJEKA: Hrvatski prvak slavio nakon pet kola bez pobjede i skočio na drugo mjesto

Image
RIJEČANI OPET ISPRED HAJDUKA I OSIJEKA: /

Hrvatski prvak slavio nakon pet kola bez pobjede i skočio na drugo mjesto

Image
RIJEČANI OPET ISPRED HAJDUKA I OSIJEKA: /

Hrvatski prvak slavio nakon pet kola bez pobjede i skočio na drugo mjesto

Otkrio je Matjaž Kek koja je bila taktika njegove momčadi na terenu koji je bio u užasnom stanju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad smo vidjeli teren, odlučili smo pokušati što prije zabiti gol, dok se koliko-toliko može igrati. Pokušavali smo igrati na dijelu gdje nije bilo vode, a primili smo gol jer smo taktički na tom dijelu loše stajali. I onda imaš posjed, dominiraš, ali stalno je u glavi strah da može nešto zalutati."

Pogođena taktika

Taktika se pokazala kao pun pogodak jer su Riječani oba gola zabili do 23. minute. Rijeka je igrala u posebnim dresovima u čast 30. rođendana Armade, a poslije su ih i podijelili navijačima kojih je u Vinkovce stiglo stotinjak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

" I u nedjelju se pokazalo, ako i cijele ove turbulentne jeseni, da su navijači na pravi način stali iza kluba. To je ljubav, podrška, iako smo zaslužili i kritike."

Krizi nije kraj

Nakon pobjede se počelo govoriti o izlasku iz krize, ali slovenski strateg staje na loptu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to stvar jedne utakmice ili dvije, prijelazni rok se bliži, nećemo raditi euforiju od ove pobjede, pjevati i fantazirati kako je sve lijepo, kako je kriza prošlost kriza... Nije još, treba zadržati čvrst gard, razmišljanje o igri, jer kad razmišljamo o igri, došli su i pozitivniji rezultati", rekao je Kek.

Za vikend jadranski derbi

Sljedeća utakmica za Rijeku biti će pravi ispit za Kekove igrače, u subotu od 18 sati na Rujevici gostuje Hajduk:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hajduk je izazovna utakmica, suparnik s novim trenerom, s novom energijom, željan dokazivanja i rezultata. Dugo nismo dobili na Rujevici, napunit će se stadion, približit će se nogometna atmosfera... Svaka čast Cibaliji, u kojim uvjetima oni rade i imaju neke rezultate. U jadranskom derbiju je poticajna atmosfera, neka Armada nadgalsa i pobijedi na tribini, a mi ćemo dati sve na terenu. Hajduk je organiziraniji, opasan i za nas motivirajući, jedva čekam jer to su posebne utakmice", rekao je slovenski trener, a prenosi Radio Rijeka.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo