pašalić asistirao / Katastrofa Juventusa u Bergamu: Atalanta potopila i izbacila talijanskog prvaka iz Kupa!

Image
Foto: AP Images

Četverostruki uzastopni osvajač Talijanskog kupa ispao je u ovosezonskom izdanju tog natjecanja nakon 0:3 poraza u Bergamu

30.1.2019.
22:46
AP Images
VOYO logo

Talijanski nogometni prvak Juventus iznenađujuće je poražen u četvrtfinalnom susretu Talijanskog kupa. 

Na stadionu Atleti Azzurri d'Italia u Bergamu domaćin Atalanta je pobijedio s visokih 3:0 i tako neočekivano prekinuo četverogodišnju dominaciju 'zebra' u tom natjecanju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Juventus je nastupio u gotovo najjačem sastavu i bilo je za očekivati da će vladar talijanskog nogometa izboriti prolaz protiv sedmoplasirane momčadi Serie A, možda ne lako, ali onako rutinski, rekli bismo čak juveovski, no dogodilo se potpuno suprotno. 

Susret je prelomljen u samo dvije minute u završnici prvog poluvremena.  
U 37. minuti Castagne je iskoristio jednu pogrešku Juventusa na sredini terena, iskoristio otvoren prostor i sjurio se prema vratima te matirao Szczesnog za 1:0. Samo dvije minute kasnije talijanski prvak je u nokdaunu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Pašalić posljednji je dirao jednu loptu koja je išla prema Zapati, Kolumbijac je opalio sa 16 metara i spremio drugu loptu u mrežu, a našem veznjaku je tako upisana 'slučajna' asistencija. 

Konačan rezultat postavljen je u 87. minuti. Uporni Zapata dočekao je pogrešku Mattie De Sciglija, čija je lopta prema vrataru bila prekratka, a Kolumbijac je iskoristio priliku i svojim drugim pogotkom na utakmici postavio konačnih 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta će u polufinalu Talijanskog kupa igrati protiv Fiorentine, koja je u ranijoj utakmici u Firenzi ponizila Romu s ogromnih 7:1. 

Talijanski kup, četvrtfinale: 

Atalanta - Juventus 3:0 (Castagne 37', Zapata 39', 86')

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo