ŠOKIRAO RUSKU JAVNOST / Karpin otvorio dušu poslije poraza na Poljudu: 'To je bilo bolno za gledati, ne znam što ću...'

Image
Foto: Profimedia

Rusija će za plasman na Svjetsko prvensto igrati dodatne kvalifikacije u ožujku

15.11.2021.
20:14
Profimedia
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija osigurala je Svjetsko prvenstvo u Kataru nakon što je u nedjelju na Poljudu svladala Rusiju s 1-0 (0-0) i tako osvojila prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini, s bodom više od Rusa koji će u ožujku sljedeće godine igrati u dodatnim kvalifikacijama.

Image
HRVATSKI MAESTRO /

Rusi analizirali što im je sve Modrić radio na Poljudu: 'Bio je veličanstven'

Image
HRVATSKI MAESTRO /

Rusi analizirali što im je sve Modrić radio na Poljudu: 'Bio je veličanstven'

Pogodak koji je Zlatka Dalića i njegove izabranike odveo na Svjetsko prvenstvo bio je djelo ruskog braniča Fjodora Kudrjašova koji je u 81. minuti nespretno poslao loptu u svoju mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, Hrvatska je bila nadmoćna tijekom cijele utakmice o čemu svjedoči i statistika od 19 udaraca Hrvatske prema ruskim vratima od čega pet unutar okvira. Rusi su imali tek dva pokušaja i nijedan nije natjerao hrvatskog vratara na intervenciju.

Nakon ovog poraza Rusima i izborniku Valeriju Karpinu ostaje žrvanj kvalifikacija koje su na rasporedu krajem ožujka sljedeće godine, u kojima će im trebati dvije pobjede kako bi se pridružili Hrvatskoj i ostalim reprezentacijama u Kataru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'To je bilo bolno za gledati'

Dan nakon utakmice Karpin je dao intervju za intervjuu za YouTube kanal Comment Show u kojemu je progovorio o utakmici u Splitu, ali i cjelokupnim kvalifikacijama.

Image
Foto: Profimedia
Image
Foto: Profimedia

Izbornik Rusije Valerij Karpin vodi trening na Poljudu, dan uoči ključne utakmica za odlazak na SP protiv Hrvatske.

"Nisam siguran mogu li psihološki pripremiti momčad za doigravanje nakon jučerašnje utakmice. Drago mi je da smo pobijedili Maltu, Cipar, Slovačku i Sloveniju i to je dobro. Ali ako želimo ići dalje i igrati protiv dobrih momčadi poput Hrvatske, onda odgovornost u takvim utakmicama mora biti veća. Bilo bi lijepo duže trenirati te igrače, ali to je nemoguće. Oni bi isto to voljeli, ali to je nemoguće i o tome se može samo sanjati. Na utakmici niste vidjeli da igrači pokušavaju napraviti ono što su radili na treninzima i to je bilo bolno", rekao je Karpin pa otkrio da ima tjedan dana za odluku o svojoj budućnosti na klupi:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam što ću napraviti. Trebam se odmoriti pa onda mirno razmisliti i analizirati. Za tjedan dama mogu reći da je sve dobro, ali u prosincu možda neće biti. Da su mi u rujnu rekli da ćemo biti u situaciji u kojoj smo nakon Hrvatske, to bi bilo super i odmah bi potpisao."

"Ne radi se o 90 minuta protiv Hrvatske, ta je utakmica bila razočaravajuća, a ne rezultat. Nismo probali igrati i što sad dalje? Pritisak će biti još veći. može li se pod tim pritiskom igrati ili samo udarati loptu?", poručio je ruski izbornik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo