KAPETANI IZ PRIMERE NEĆE DOZVOLITI DA SE UTAKMICE LA LIGE IGRAJU U SAD-U: / 'Nogometaši nisu sredstvo plaćanja!'

Image
Foto: AFP, GERARD JULIEN

Ako mediji ne gore zbog potencijalnih transfera, onda sigurno gore zbog zbivanja u Španjolskoj

22.8.2018.
20:39
AFP, GERARD JULIEN
VOYO logo

Nedavno se u medijima pojavila vijest da bi se neke utakmice španjolske Primere mogle igrati u SAD-u. “La Liga i Relevent, multinacionalna medijska kuća, danas su objavile zajednički pothvat kojem je cilj promicanje nogometa u SAD-u i Kanadi”, stoji u zajedničkom priopćenju.

“Kao dio dogovora, La Liga planira organizirati igranje regularne prvenstvene utakmice u SAD-u, prve koja bi bila igrana izvan Europe”, dodaje priopćenje u kojem se međutim ne navodi kada bi se ta prva utakmica mogla igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Burno reagiralo španjolsko udruženje nogometaša

Kao reakcija na tu odluku stiglo je priopćenje španjolskog udruženja nogometaša u kojem se navodi da je udruženje protiv odluke da se utakmice španjolskog prvenstva igraju izvan te države, a posebno u SAD-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Snažno smo protiv odluke da se utakmice španjolskog prvenstva igraju u Americi. Kao i obično, La Liga pri donošenju važnih odluka uopće nije tražila mišljenje igrača i samo se rukovodila vlastitom koristi a da nije razmišljala o zdravlju igrača ili rizicima koje ovakvi pothvati nose. Još manje se zamarala navijačima klubova koji ih ne bi mogli gledati jer bi bili prisiljeni igrati u SAD-u."

Ističe se da nogometaše nitko nije konzultirao prilikom donošenja odluke da se La Liga igra preko Atlantika i da je to usmjereno protiv navijača. David Aganzo, predsjednik udruženja, poručio je: "Nogometaši nisu sredstvo plaćanja koje se koristi u poslu u kojem profitira samo treća strana."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo