KALVARIJA DOKAPETANA: / Trener Modrih konačno progovorio o slučaju Ademi

Image
Foto: PIXSELL, Goran Stanzl

Trener Dinama Zoran Mamić prokomentirao je situaciju oko B uzorka Arijana Ademija koji je također bio pozitivan.

23.10.2015.
14:40
PIXSELL, Goran Stanzl
VOYO logo

Podsjetimo, bio je pozitivan na doping nakon, velike, povijesne pobjede protiv Arsenala 2:1 u Zagrebu, u srazu koji je odigrao jako dobro. UEFA je obavijestila da je njihov dokapetan pao na testu, u Maksimirskoj 128 zavladao je šok.

Image
ŠOK U DINAMU: /

Arijan Ademi pao na doping-testu!

Image
ŠOK U DINAMU: /

Arijan Ademi pao na doping-testu!

Priča o dopingu preselila se u Švicarsku, gdje je otvorio i B uzorak koji je također bio pozitivan. Sad će o njegovoj sudbini odlučivati Disciplinska komisija UEFA-e na svom sastanku 27. listopada nakon čega će biti poznato više detalja. Ademiju sad prijeti i dvogodišnja suspenzija. Trener Dinama Zoran Mamić je na presici uoči derbija s Rijekom komentirao slučaj Ademi i kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim nikad prije nije bilo problema

"Unutar našeg sustava se ne događa ništa što ne bi smjelo. Mi kao klub stojimo iza Arijana, pomoći ćemo kako god možemo jer smo uvjereni da svjesno nije uzeo ništa. Napravit ćemo sve da izbjegnemo kaznu ili je što je više moguće umanjimo. Arijan je toliko puta bio kontroliran u zadnjih godinu dana i nijednom nije bilo nikakvih problema. Svaki put je bio negativan i ne radi se o ničemu što je kontinuirano uzimao te smo uvjereni da to na što je pozitivan nije uzeo svjesno. On zaslužuje podršku svih nas pa tako i medija".

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

Arijan Ademi

Mediji su špekulirali o tome zbog čega je Ademi pao. Pa je postojala priča kako je Ademi svojom neopreznošću uzeo neku od nedopuštenih supstanci, a spominjao se i kiks Dinamove liječničke službe. Naravno, ako nije na vrijeme prijavila neki lijek koji mu je davala. Postoji i mogućnost pogreške u samom testiranju, ali to je najmanje realno, pogotovo sad nakon B uzorka. Pukla je priča i da su za sve kriva sredstva protiv bolova. Nešto je primao uoči Arsenala (od kluba), a nešto navodno i mimo kluba, u Splitu! Naravno, sve je to rekla-kazala, a u ovom trenutku hrvatsku javnost najviše zanima zbog čega je Ademi pao na doping testovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo ima pravo žalbe

"Jasno je sada da nije ništa dobio u našem sustavu. Čak smo taj dodatak prehrani koji je koristio također poslali na kontrolu i još čekamo nalaze. Ili se pak radi o nečemu što je uzimao u reprezentaciji... Ne možemo znati radi li se o injekciji, tableti. Stvarno je teško reći. Kakva god bude kazna mi imamo pravo na žalbe, ali nećemo prejudicirati dok ne čujemo odluke. Naravno, ako bude nešto drastično onda ćemo razmišljati o igraču na toj poziciji. Šunjić? On je sigurno jedan od igrača koji će u budućnosti biti u Dinamu, ali njemu ipak treba malo više seniorskog prvoligaškog nogometa jer razina na kojoj mi igramo je ipak puno viša od druge lige".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo