riječka rapsodija / Kakvo demoliranje! Rijeka u derbiju za Učku utrpala Istri sedam komada

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Drugi put u tri tjedna Rijeka je zabila sedam golova na jednoj utakmici

4.5.2019.
21:02
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Rijeke ostvarili su najveću pobjedu u Puli otkada je Hrvatske nogometne lige! Čak sedam golova u mreži nesretnog vratara domaćih Čondrića pokazatelj su sigurno loše forme Puljana, ali i vrlo dobre forme Riječana.

Jer, uza sve okolnosti, nije lako u modernom nogometu u natjecateljskoj utakmici nikeme u 90 minuta ubaciti sedam lopti u mrežu. Ohrabrenje je to zasigurno za Riječane ususret najvećem ispitu sezone koji ih čeka na istome ovome stadionu, a to je utakmica finala Kupa Hrvatske koju će Bijeli odigrati 22. svibnja protiv favoriziranog Dinama. No, protiv ovakve Rijeke nitko se olako ne može smatrati favoritom...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je bila bolja momčad na terenu od prvoga sučevog zvižduka nižući prilike i poluprilike za zgoditak (Lončar, Punčec. Halilović) da bi nulu na semaforu poništio Pavičić u 29. minuti. Nakon lijepog prodora potegnuo je s ruba kaznenog prostora i sjajno pogodio za vodstvo Rijeke.

Vrlo brzo, već u 36. minuti, praktički je riješeno pitanje pobjednika: Kvržić se oslobodio na desnoj strani i ubacio, Čolak je ostao sam u kaznenom prostoru i poentirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bijeli su odmah na početku drugoga dijela utakmice nastavili gdje su stali: Istra 1961 – Rijeka 0:3! Ponovno je agilni Kvržić sjajno ubacio, Pavičić se zavukao iza obrane Istre 1961 i glavom pogodio.

Golijada se nastavlja: u razmaku od sedam minuta, od 62. do 69., gosti postižu čak tri gola. U 62. još jedna brza akcija Rijeke po desnoj strani, Kvržić je ponovo ubacio i Čolak poentirao. U 67. ubačaj je za promjenu stigao s lijeve strane, Puljić je pronašao Acostyja koji je ostao sam na 15 metara i matirao vratara. I u 69. Lončar je sjajno pronašao Puljića na rubu kaznenog prostora za novi gol, šesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja utakmice Riječani kao da su malo “prikočili”, no ipak je stigao i sedmi gol: u 90. minuti nakon kornera gol je zabio Luka Capan.

Istra 1961 – Rijeka 0:7 (0:2)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golovi: 0:1 Pavičić (28′), 0:2 Čolak (36′), 0:3 Pavičić (49′), 0:4 Čolak (62′), 0:5 Acosty (67′), 0:6 Puljić (69′), 0:7 Capan (90)

Istra 1961: Čondrić – Rodriguez, Čuljak, Galilela, Fuentes (od 46′ Perić-Komšić), Laukžemkis (od 62′ Burić), Franić, Rufati, Lončar, Pavić (od 55′ Grujević), Da Silva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka: Sluga – Kvržić, Župarić, Punčec, H. Smolčić – Lepinjica (od 72′ Capan), Lončar – Murić (od 62′ Acosty), Pavičić, Halilović – Čolak (od 62′ Puljić)

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo