KAKO JE GUARDIOLA PREPORODIO MANCHESTER CITY: / Ključ je u ovih pet igrača

Image
Foto: AFP, PAUL ELLIS

Dolaskom Pepa Guardiole Manchester City doživljava noi preporod.

24.9.2016.
11:00
AFP, PAUL ELLIS
VOYO logo

Devet pobjeda upisala je njegova momčad u isto toliko utakmica. Napadačka moć očituje se u čak 27 postignutighgolova, dok obrana također djeluje savršeno s obzirom na samo pet primljenih.

Logično postavlja se pitanje što je to Katalonac napravio da je momčad koja je prošle sezone u samoj završnici jedva osigurala četvrto mjesto sada bude toliko dominantna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je iz momčadi izbacio čovjeka koji je dominirao veznim redom YayuTourea to se trenutno niti malo ne osjeti. Kevin de Bruyne i David Silva odlično kontrolirjau igru, dok SergioAgüero i dalje trese mreže 'kad se sjeti'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, Pep je posebno uspio podići razinu igre Raheema Sterlinga, Aleksandra Kolarova, Fernardinha, Pabla Zabalete i Nicolasa Otamendija, analizira Squawka.

Prvi od njih, Sterling, prošlu je sezonu imao samo 40 uspješnih prodora te je prikupio šest golova i dvije asistencije. Sada je u prvih pet kola Premier lige na tri gola i još dva namještena, dok je prikupio i 20 uspješnih prordora. Iz njegove igre vidi se da opet igra na razini iz doba Livepoola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, JON SUPER

Srpski reprezentatovac također je jedan od onih koji je profitirao dolaskom Guardiole. Lani je u skoro svim ključnim utakmicama prednost imao Gael Clichy, dok to više nije slučaj. Sada ga Pep često koristi i na poziciji centralčnog braniča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljendi u nizu igrača koji su se preporodili je brnaič Otamendi. U tandemu s Johnom Stonesom vratio je samopouzdanje, a svojom agresivnom igrom istaknuo se u duelima s velikim Zlatanom Ibrahimovićem kada je dobio gotovo svaki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo