KAD MANDŽUKIĆ ZABIJE JUVENTUS POBJEĐUJE: / Talijanski prvak baš nikad nije izgubio kad je njihov Il Guerriero zabio

Image
Foto: AFP, BEN STANSALL

Treći ligaški pogodak i peti ukupno u sezoni za torinski klub postigao je Mario Mandžukić u nedjeljnoj 3-0 pobjedi Juventusa protiv Crotonea.

27.11.2017.
9:34
AFP, BEN STANSALL
VOYO logo

Napadač hrvatske nogometne reprezentacije odigrao je utakmicu za Juve na poziciji napadača a ne, ondje gdje se već odavno ustalio, na poziciji lijevog krila. Dokaz da se u vršku napada dobro osjeća stigao je u 52. minuti kada je probijanjem Crotoneovog bunkera stigla i opipljiva potvrda dominacije domaćina ovog ogleda. Trebao je taj pogodak braniteljima naslova u Seriji A kako bi se primakli slavlju koje je potvrđeno nakon što su se među strijelce upisali Mattia De Sciglio i Medhi Benatia.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je to svojom izjavom i ovaj potonji:

"U prvom poluvremenu utakmice nismo bili ugrožavani i dobro smo igrali s loptom protiv vrlo organiziranog sastava koji je bio koncentriran na obranu. Umorili su se nakon poluvremena, a mi ih napokon preko Marija probili. Bio je to iznimno važan gol budući da je stigao u delikatnom trenutku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon nepotpunog 14. kola talijanskog nogometnog prvenstva aktualni prvaci nalaze se na trećoj poziciji ljestvice s 34 osvojena boda, četiri manje u odnosu na vodeći Napoli i dva u odnosu na Inter koji se nalazi na drugom mjestu.

Mandžukić je u prvenstvenim ogledima u ovoj sezoni zasad tresao mreže Cagliarija u prvom kolu (3-0 pobjeda, prvi gol na utakmici) i Fiorentine (1-0). U susretima Lige prvaka strijelac je bio protiv Olympiakosa i Sportinga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo i ukupno gledajući, bio je ovo dvadeseti pogodak Mandžukića u ligaškim ogledima za Juventus, a baš svaki put kad je bio strijelac - što se dogodilo u devetnaest takvih utakmica budući da je dva gola postigao u 3-2 pobjedi Carpiju 2015. - torinski klub slavio je pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo