GORI IM POD NOGAMA / Juventusu prijeti crni scenarij iz 2006. godine? Mogli bi ostati bez dodatnih bodova što znači i igranje u drugoj ligi

Image
Foto: Profimedia

Staroj dami mogao bi se ponoviti scenarij iz 2006. godine

2.2.2023.
15:36
Profimedia
VOYO logo

Prije 17 godina, točnije 2006., Juventus je kažnjen oduzimanjem bodova te je izbačen u Seriju B, talijansku drugu ligu. Stara dama se ekspresno vratila u elitu, ali je to bio veliki udarac za europskog velikana.

Image
KAKVA PRIČA /

Bio je nogometni potencijal, nije uspio, a onda je saznao da je princ: Nevjerojatno što je naslijedio

Image
KAKVA PRIČA /

Bio je nogometni potencijal, nije uspio, a onda je saznao da je princ: Nevjerojatno što je naslijedio

Danas im prijeti slična situacija. Talijanski mediji su plasirali priču da bi Juventus mogao ostati bez dodatnih 20 bodova. Doda li se ta kazna na 15 bodova koji su Juventusu oduzeti početkom ove godine, klub iz Torina mogao bi biti zakovan za posljednje mjesto talijanske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužitelj Talijanskog nogometnog saveza tražit će da se Juventus kazni oduzimanjem najmanje 20 bodova zbog prevare oko isplata plaća igračima tijekom pandemije koronavirusa, što je slučaj koji se smatra daleko težim kršenjem pravila od onog što je korištenje lažnog kapitala u financijskim knjigama", piše Corriere dello Sport.

Image
Foto: Profimedia

Teški dani

Da stvar bude gora, Juve je donedavno uhvatio sjajnu formu te su bili u nizu od osam utakmica u kojima su upisali osam pobjeda i to bez primljenog pogotka. Potom su stradali od Napolija 5:1, ali su teoretski još uvijek bili u igri za osvajanje prvenstva ili barem plasman u Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog kazne koja ih je sustigla trenutno su na 13. mjestu prvenstva s 23 boda te nema nikakve šanse da budu prvaci. Napoli im trenutno bježi 30 bodova. No, oduzme li im se dodatnih 20 bodova, Juve bi pao na mizerna tri boda te bi bili uvjerljivo posljednja momčad iza Cremonesea koji ima osam bodova bez ijedne pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stara dama morala bi se grčevito boriti za ostanak u ligi, a znamo kakav bi to udarac bio za njihove ambicije. Vjerojatno bi većina nogometaša napustilo klub jer, budimo realni, nema više Alessandra Del Piera, Davida Trezegueta, Gigija Buffona i ostalih ikona koje su objeručke prihvatile igranje u Seriji B. Većina današnjih nogometaša želi se boriti za naslove i igrati Ligu prvaka pa se postavlja pitanje što bi bilo s talijanskim velikanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo