JUVENTUSU POBJEDA U RIJETKO VIĐENOJ DRAMI: / VAR riješio pitanje pobjednika u sudačkoj nadoknadi, ostvareni nerealni rekordi

Image
Foto: AFP

Mario Mandžukić je odigrao prvih 69 minuta za Juventus

29.12.2018.
14:38
AFP
VOYO logo

Nogometaši Juventusa okončali su uvodni dio sezone na način na koji su i promarširali njime - pobjedom. Sedamnaesta pobjeda upisana je u ogledu 19. kola Serije A u kojem je talijanski prvak u subotu dočekao Sampdoriju i slavio 2-1. Kako to obično biva kad su u pitanju torinski velikan i njegov napadač Cristiano Ronaldo, postavljeni su i neki rekordi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo dvaput precizan

Portugalski napadač zabio je u drugoj minuti za 1-0, a u 65. s bijele točke za 2-1 i za novo vodstvo talijanskih prvaka nakon što je Fabio Quagliarella u 33. realizirao jedanaesterac kojim je izjednačio rezultat. Konačnih 2-2, činilo se u tom trenutku, postavio je Ricardo Sapponara u drugoj minuti sudačke nadoknade utakmice, no pregledom snimke pogodak je poništen i Juventusu su na konto stavljena tri boda.

Dva postignuta gola znače i da je Ronaldo stigao do brojke od 14 postignutih ligaških pogodaka čime je preuzeo i vrh ljestvice strijelaca u Seriji A, a svojim je golom i zaokružio brojku Juveovih na 100 postignutih u ovoj kalendarskoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, niti jedan portugalski nogometaš nikad u talijanskom prvenstvu nije zabio više od dvanaest puta što će reći da si je Juventusovo ovosezonsko pojačanje priskrbilo novi rekord preskočivši učinak kojeg je ostvario Rui Barros iz sezone 1988/89.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić igrao do 69. minute

Pohvaliti se ima pravo i Quagliarella koji je zabio klubu za kojeg je nastupao od 2010. do 2014. godine, a to znači i da je pogodak zabio u devetoj prvenstvenoj utakmici u nizu. Posljednji koji je u talijanskom prvenstvu imao takvu seriju bio je David Trezeguet 2005. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mario Mandžukić je odigrao prvih 69 minuta za Juventus koji je osvojenim bodovima stigao do rekorda u talijanskom prvenstvu. Naime, osvojili su 53 od mogućih 57, time preskočili učinke svojih igrača iz sezona 2005/06 i 2013/14 za jedan osvojeni bod. Torinska momčad u ovoj sezoni Serie A nije uspjela svladati tek Genou (1-1) i Atalantu (2-2).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo