BIVŠI VATRENI NAM TVRDI / 'Ova generacija, na čelu s Dalićem, stvorena je za rušenje rekorda i tradicija, a tvrdim da je Barišić bolji izbor za lijevog beka od Sose'

Image
Foto: Hrach Khachatryan/PIXSELL

Jurica Vranješ za Net.hr komentira pobjedu Hrvatske u Armeniji

11.9.2023.
21:10
Hrach Khachatryan/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija zasjela je u ponedjeljak na vrh ljestvice skupine D kvalifikacija za odlazak na Euro 2024. u Njemačkoj, s 1-0 (1-0) gostujućom pobjedom protiv neugodne Armenije u Erevanu.

BKFC 50 iz Denvera ekskluzivno gledajte 23. rujna na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krama za tri boda

Strijelac jedinog pogotka bio je Andrej Kramarić u 13. minuti. Bila je to prva pobjeda ikad Hrvatske na Kavkazu, a u susretu smo doživjeli i prvi gol iz igre za naše Vatrene na Kavkazu.

Image
ARMENIJA - HRVATSKA 0-1 /

Moćni Vatreni osvojili Jerevan, prekinuli 'prokletstvo' i povijesnim dosegom zasjeli na vrh grupe: 'Zovi, samo zovi'

Image
ARMENIJA - HRVATSKA 0-1 /

Moćni Vatreni osvojili Jerevan, prekinuli 'prokletstvo' i povijesnim dosegom zasjeli na vrh grupe: 'Zovi, samo zovi'

Zlatko Dalić i njegovi jurišnici uspjeli su ukrotiti žilavu zvijer, koja se u nekoliko navrata budila i prijetila, ali ukroćena je od strane Hrvata na impresivan, dominantan način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Očito da je ova generacija, na čelu s izbornikom Dalićem, stvorena za rušenje rekorda, odnosno tradicije. Nastavili su u tom tonu, a nadam se da će i nastaviti dalje i u Njemačkoj, da će napraviti sljedećeg ljeta pravi rezultat", kazao nam je u uvodu bivši elitni hrvatski reprezentativac Jurica Vranješ i nastavio:

"Hrvatska je u maniru velike reprezentacije, velike momčadi, uzela na gostovanju bodove kod manje ekipe koja je u naletu i koja je dobro startala u kvalifikacijama za EP. Takve reprezentacije su iznimno nezgodne jer žele i hoće svim silama skinuti skalp velikima, a Hrvatska je velika nogometna zemlja. Niti u jednom trenutku nije bilo upitno tko će slaviti. Od početka smo kontrolirali utakmicu i gol Kramarića smo sami zaslužili".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Jurica Vranješ u igračim danima.

'Profesionalizam protiv Latvije im se vratio u obliku šest rujanskih bodova'

Jurica Vranješ nam priča i kako smo golove zaslužili pristupom i gardom u susretu protiv Latvije - "Tada su odigrali fantastično i tu im se vratio profesionalizam. Time su im se otvorila vrata šest bodova u ovom rujanskom ciklusu. Apsolutno svi koji su zaigrali, participirali u ovoj rujanskoj akciji, odradili su to besprijekorno profesionalno i dobro. Znate, nekad malo i treba da ti se otvori, ali to velike reprezentacije imaju i uvijek tako prolaze".

Bilo je ključno to što je Hrvatska večeras, isto kao i protiv Latvije u petak, od prve sekunde sto posto ušla u utakmicu. Dalić je napravio odličnu promjenu, izveo sjajan "taktički nogometni manevar". Vranješ nam, pritom, izdvaja Bornu Barišića kao taj dodatni warp pogon na lijevoj strani...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Juranović je malo ofenzivniji od Stanišića, koji je defenzivniji. Onda smo ih opipali. Isto, po meni, ključ pobjede je bio što je Borna Barišić zaigrao na lijevom beku, jer on puno bolje funkcionira s Perišićem. To je ono što sam uvidio u ovoj utakmici. Kad Borna igra s Perišićem na lijevoj strani, a uz Ivanušeca koji je zamijenio Matea Kovačića, imamo odličnu reprezentaciju, a sad smo dobili tu lijevu stranu - počevši od lijevog stopera Gvardiola, Barišića na lijevom beku, Perišića ispred njega u napadu i Ivanušeca. Hrvatska ima najbolju lijevu stranu u Europi trenutno. Imamo tu jedan stroj, Gvardiol koji od iza sve nosi i dirigira što treba."

Vranješ nam je naveo i sljedeće...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Borna Barišić igra na ozbiljnom nivou godinama u Glasgowu. Perišić je kompletan igrač u oba smjera, daje 200 posto od sebe. Ivanušec je sve bolji i bolji, a bit će još bolji kad ode u jaču ligu i ova pozicija mu je odlična - kad nema Matea, on je taj prvi izbor. Hrvatska je moćna i trenutno uz Francusku najbolja reprezentacija u Europi, s tim da Francuzi imaju puno veći bazen igrača i broj stanovnika. Mogu napraviti tri jake reprezentacije, ali i ovo što imamo mi, to je TOP kvaliteta. Vjerujem da će u Njemačkoj doći prava eksplozija Hrvatske, kvalitete ove momčadi".

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Za Ivana Perišića govori:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Perišić je profesionalac od samog početka, i kad je igrao u Belgiji i kad je došao u Njemačku, pa kad je igrao u Wolfsburgu i Dortmundu, pa u Bayernu i Interu... Sve su to veliki klubovi, a ovaj čudesni niz se nastavlja sad i na Tottenham. Nije Ivan Perišić bez veze bio u tim klubovima i nije bez veze Ivan danas u jednom Premiershipu, u jednim Spursima. On je svugdje bio i još uvijek je jedan od najbitnijih igrača svake momčadi za koju igra. Posjeduje enormnu kvalitetu."

Zlatko Dalić dobro vodi reprezentaciju i povlači točne poteze. Mirno plovi hrvatski brod prema Njemačkoj...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plovi i doplovit će, ako Bog da. Vjerujem da hoće... Nikad to nije ni bilo upitno. Zlatko Dalić ulijeva jedno povjerenje, ne samo igračima nego i publici i čitavoj naciji. Radi i vuče odlične poteze, evo vidjeli smo sad ovaj briljantni s Barišićem. Riješio je sve probleme, s Rebićem, Livajom, sve je to mirno riješio. Valjda si čovjek uzme vremena i dana da razmisli što i kako, vjerojatno i ima dobre savjetnike oko sebe. Okružio se bivšim igračima koji su nedavno završili karijeru i igranje za reprezentaciju, što je jako bitno. Jako je bitno u današnjem nogometu da se igrači osjete i da oni osjete struku. Da su kemija i simbioza dobri. Jer, nogomet se dosta promijenio u zadnjih 15-20 godina. Dalić je dobar psiholog i ako ćemo iskreno, te igrače se nema što više naučiti, ali Dalić je uspio da igrači ginu za njega, da ga slijede kao što vojnici slijede svoje generale... Tu sve funkcionira perfektno, zaključio je Jurica Vranješ.

Image
Foto: RTL
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo