okršaj na Etihadu /

Junački Dinamo ipak nije izdržao! Manchester City pred 40.000 navijača slavio protiv Modrih

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prvi gol za City postigao je Raheem Sterling nakon dodavanja Ryada Mahreza, a na 2-0 je povećao Phil Foden u petoj minuti sudačke nadoknade

1.10.2019.
22:52
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama poraženi su u 2. kolu skupine C Lige prvaka u gostima kod Manchester Cityja s 2-0 (0-0).

Hrabri Dinamo znalački se branio sve do 66. minute kada je gol za City postigao Raheem Sterling nakon dodavanja Ryada Mahreza, a na 2-0 povećao je 19-godišnji Phil Foden u petoj minuti sudačke nadoknade. Dinamo nije imao izrazitu šansu na utakmici, a engleski prvak dosta je puta promašio, pogotovo u prvom dijelu. Hrvatski prvak je pružio dobar otpor moćnome Cityju, čija momčad vrijedi 12 puta više od Dinamove, a taj je otpor obećavajući uoči sljedećih susreta u skupini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nenad Bjelica ponovno je utakmicu počeo s tri stopera, kao i protiv Atalante, a Pep Guardiola je u posljednji trenutak ostao bez ozlijeđenoga Kevina de Bruynea.

Dinamo je uspio u naumu da izdrži bez rano primljenoga gola na Etihadu, a kombinacija sreće, dobrih obrana Livakovića i neučinkovitosti napadača Cityja, hrvatski prvak je na odmor otišao s 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 13. minuti Aguero izlazi sam ispred Livakovića, a Dinamov vratar brani njegov pokušaj. U 18. minuti Zagrepčani upućuju prvi udarac u okvir gola Cityja - Dilaverov udarac glavom lako brani Ederson.

City je u 22. minuti propustio veliku priliku - udarac Gundogana zaustavila je greda, a dvije minute kasnije David Silva promašuje sa samo četiri-pet metara udaljenosti od gola. Unatoč velikoj nadmoći u prilikama i posjedu, City nije uspio zabiti u prvom poluvremenu i na odmor se otišlo bez golova.

Dinamova obrana dobro je započela i drugo poluvrijeme, branili su se odlično sve do 66. minute, kada je zabio Sterling koji je ušao u igru 13 minuta prije toga. Mahrez je prošao Stojanovića na desnoj strani i ubacio loptu koju je Sterling s pet metara zakucao pod gredu. 

U 76. minuti Bjelica vuče hrabar potez i vadi stopera Theophilea, a ubacuje Gavranovića. U 79. minuti Aguero iz izgledne prilike puca tik pokraj vratnice, a u 82. minuti došlo je do provjere VAR-om mogućeg penala za City kada je Perić nagazio Aguera, ali su suci odlučili da nema prekršaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Junački Dinamo ipak nije izdržao! Uraganski Manchester City slavio protiv Modrih

Image

Junački Dinamo ipak nije izdržao! Uraganski Manchester City slavio protiv Modrih

I kada se očekivao kraj, u petoj minuti sudačke nadoknade, doslovce u zadnjim sekundama, na 2-0 povećao je preciznim šutem u sami lijevi kut Phil Foden koji je, kao i prvi strijelac i dodavač kod drugoga gola Sterling, ušao s klupe.   

Ranije su u ovoj skupini nogometaši Šahtara osvojili sva tri boda kao gosti pobijedivši sa 2-1 Atalantu. Pobjednički pogodak za Ukrajince na stadionu San Siro u Milanu postigao je Izraelac Manor Solomon u posljednjoj akciji na utakmici. Atalanta je povela u 28. minuti golom Duvana Zapate, a izjednačio je Junior Moraes u 41. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad iz Bergama je u 16. minuti propustila realizirati kazneni udarac, kad je Pjatov obranio Iličićev pokušaj. Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić odigrao je svih 90 minuta za Atalantu i bio jedan od boljih pojedinaca.

U 3. kolu Dinamo gostuje kod Šahtara 22. listopada, a City dočekuje Atalantu.  

MANCHESTER CITY - DINAMO ZAGREB 2-0

Pred 41.000 gledatelja na stadionu Etihad sudio je Gozubuyuk iz Nizozemske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1-0 Sterling (66), 2-0 Foden (90+5)

MANCHESTER CITY: Ederson - Cancelo, Otamendi, Fernandinho, Mendy - B. Silva (Sterling, 53), Rodri, D. Silva (Foden, 90+1)- Mahrez, Agüero (Jesus, 89), Sterling

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile (Gavranović, 76), Dilaver, Perić, Leovac - Moro, Ademi, Olmo - Oršić (Gojak, 62), Petković (Atiemwen, 83)

ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo