u čemu je ključ uspjeha? / Joško Jeličić za RTL: 'Nije slučajno da su i reprezentacija i Dinamo prodisali odlaskom Mamića'

Joško Jeličič za RTL je prokomentirao fantastičnu sezonu Dinama i razloge zbog kojih su 'modri' tako uspješni

10.3.2019.
20:19
VOYO logo

Dinamo živi sezonu iz snova, igrači i trener Nenad Bjelica imaju kemiju, a europski uspjesi pune modru blagajnu. No prije samo godinu dana tribine su bile poluprazne, a umjesto o sportskim uspjesima više se pričalo o nekadašnjem prvom čovjeku kluba - Zdravku Mamiću.

U čemu leži ključ ove sezone iz snova, pokušali smo dobiti odgovor od bivšeg igrača Dinama i Hajduka, Joška Jeličića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što to trener Nenad Bjelica ima ili zna, a da drugi nemaju? 

Prije svega, on je jedan iznimno karakteran i kvalitetan čovjek. Imao je sreću da je dobio slobodu da se bavi onime čime se trener treba i baviti. Jasne su strukture i zakonitosti kod stvaranja momčadi, sam je birao igrače, birao nepoznate ali karakterne igrače i dobio je momčad. U prijašnjim vremenima naglasak je bio na individualnoj vrijednosti, uzimanju novca kroz prodaju. Sada su se kroz momčad isprofilirali igrači koji će postići još veću vrijednost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Maksimir su se, kao što smo vidjeli, vratili navijači. Je li to zato što nema Mamića, zato što Dinamo pobjeđuje ili oboje? 

Ovo je posljedica svega toga. No treba istaknuti, Dinamo je prijašnjih godina igrao trgovački nogomet gdje su igrači bili stavljeni u izlog da bi se prodali, a rezultat nije bio toliko važan. Danas je momčad iznad svega, pričamo mi o Olmu, Petkoviću, Oršiću, Dilaveru, to su za nas na ljetu bili nepoznati igrači, a danas o njima pričamo jer su se istaknuli kroz momčadski pristup. Posao je dan, onaj sportski segment posla, u ruke čovjeku koji ga zna raditi, a to je Nenad Bjelica, i zato se sve tako posložilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je vrhunski postrojen klub oduvijek, logistički imaju jednu od najboljih škola, a što se tiče financija, također najbolje stoje. 

To je istina, ali ja opet ukazujem na sportski dio priče. DOsad ni jedan trener nije imao potpunu autonomiju, kad se događa da gospodin o kojem smo pričali uđe treneru u svlačionicu i naruši autoritet, onda ovakve stvari nisu moguće. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li Mamić doista nestao iz Dinama? Dobio je Dinamo novu predsjednica, a Vlatku Peras također mnogi povezuju s Mamićem. 

Iskreno, teško mi je pričati o njemu s obzirom na sve uspjehe Dinama i sve ono što nas veseli u posljednjih godinu dana. Teško je pričati da je u nogometu sve idealno kad u našoj državi imate vodeću stranku koja se spaja s nespojivim da bi ostala na vlasti, stranku koja u godinu dana dođe od jednog do 13 zastupnika, ministricu koja vozi bez važeće vozačke dozvole i ne daje ostavku... U takvoj državi teško je očekivati da je sve idealno. Tom gospodinu ne treba davati previše pozornosti, ono što je sigurno jest to da nije slučajnost da je njegovim odlaskom hrvatski nogomet prodisao, kako u smislu reprezentacije, tako i u smislu Dinama. Smatram da on još uvijek iz Međugorja vodi klub, međutim mislim da u HNS-u više nema toliku moć. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Može li Dinamo do pogotka u gostima u Lisabonu? 

Dinamo treba biti hrabar, treba uživati, rezultat je manje bitan, ionako je većina stvari u nogometu splet okolnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo