Novi napad na Mamica sa samog vrha!

2.12.2014.
21:46
VOYO logo

"Mislim da je doslo vrijeme da se razmisli o ozbiljnoj promjeni u zakonodavstvu o sportu kako bi se stvorili uvjeti za transparentno poslovanje, a sport se vratio svojim korijenima, a to je brizi za mlade", rekao je Josipovic u utorak na vecer u Splitu nakon sastanka s gradonacelnikom Ivom Baldasarom koji ga je izvijestio o svojem danasnjem sastanku u Zagrebu s ministrom znanosti obrazovanja i sporta Vedranom Mornarom.

Po Josipovicevim rijecima, sport nije samo biznis, te glavni interes u sportu ne smije biti zarada od preprodaje igraca jer to nije priroda sporta. Osvrcuci se na nedavne prosvjede navijaca na splitskoj Rivi, Josipovic je istaknuo kako je vecina zahtjeva koji su se culi na tom skupu opravdana u onoj mjeri u kojoj nisu vezani za nasilje i uz rasisticke ispade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/Su2i0YFpCnI

"Ovakvi protesti nose i dio odgovornosti sudionika, jer nikako se ne smije dogoditi da protesti koji su demokratski opravdani prerastu u nasilje i ne smije se dogoditi da se antagoniziraju Zagreb i Split, sjever i jug. Ovo nije sukob Zagreba i Splita, sjevera i juga, nego je sukob netransparentnog i neprincipijelnog vodenja jedne organizacije s nacelima na kojima bi svaka organizacija trebala pocivati - na otvorenosti i demokraciji", kazao je Josipovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamoljen da prokomentira primjedbe na njegov racun kako je u predsjednickom mandatu sutio u vezi sa stanjem u Hrvatskom nogometnom savezu, Josipovic je kazao kako je on medu prvima progovorio o tome.

"Rekao sam tada da je mala mafija tamo u HNS-u i onaj tko nema dobro sjecanje, ima sada priliku podsjetiti se na to", naglasio je Josipovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takoder je istaknuo kako u hrvatskom nogometu stvari ne funkcioniraju.

„Nogomet kao sport je izgubio svoj smisao ako nema publike na nekim stadionima, a na nekim su samo protesti, cesti su ekscesi, poslovanje je netransparentno. S druge strane, imamo sjajnu reprezentaciju i odlicne uspjehe zbog kojih se svi ponosimo", rekao je Josipovic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo