JE LI BJELICA IZVRŠIO PRITISAK NA SUCE? / Predsjednik Gorice: 'Žalosno je ako mu je to uspjelo. Sudac je trčeći prema VAR monitoru znao da će dosuditi penal'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Julardžiji je sudac pokazao crveni karton, nakon utakmice ga je trener Gorice Samir Toplak lovio po terenu, a igrači Gorice isto su bili ljuti na suđenje

17.7.2022.
11:44
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U susretu prvog kola Prve HNL Osijek je u subotu na stadionu Gradski vrt pobijedio Goricu s 2-1 uz dva gola Diona Drena Belje.

Junak susret bio je 20-godišnji Beljo koji je u prvom nastupu po povratku s posudbe zabio oba gola za Osijek i izborio kazneni udarac. Za Goricu je pogodak postigao Danijel Lončar pogodivši u 66. minuti vlastitu mrežu. Dodajmo kako su gosti od 87. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Edin Julardžija, i to nakon svega dvije minute provedene na terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
GOSTI ZAVRŠILI UTAKMICU S DESETORICOM /

Osijek pobjedom započeo novu sezonu HNL-a: Fenomenalni Dion Drena Beljo srušio Goricu u Gradskom vrtu

Image
GOSTI ZAVRŠILI UTAKMICU S DESETORICOM /

Osijek pobjedom započeo novu sezonu HNL-a: Fenomenalni Dion Drena Beljo srušio Goricu u Gradskom vrtu

Goričani ljuti na suđenje

Sudac Ante Čuljak je u cijeloj utakmici pokazao čak 13 žutih kartona! Predsjednik Gorice Nenad Črnko je nakon utakmice bio ogorčen suđenjem koje je, kako on kaže, bilo tendenciozno.

Julardžiji je pokazao crveni karton, nakon utakmice ga je trener Gorice Samir Toplak lovio po terenu, a igrači Gorice isto su bili ljuti na suđenje. Črnko je posebno ogorčen penalom koji je dosuđen za Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uoči sezone je dogovor bio da se lagani kontakti ne sude kao penali, a kod penala za Osijek povlačenje je bilo obostrano. Sudac je bio vrlo blizu, vidio je da je Beljin pad prenaglašen i pokazao mu je žuti za simuliranje. A kad ga je Bebek pozvao da pogleda snimku, on je već dok je trčao prema VAR monitoru odlučio da će odluku promijeniti. To se vidjelo po načinu na koji je pogledao snimku", rekao je Črnko pa nastavio:

Bjelica izvršio pritisak na suce?

"Osijek je zaslužio pobjedu po nogometnim elementima, ali činjenica je da smo oštećeni u ključnim dijelovima utakmice i da je Osijek do pobjede došao na prljav način. Svaka rubna situacija išla je na njihovu stranu, a čim ti pokažeš 13 žutih kartona, jasno je da nemaš utakmicu pod kontrolom. Mladi suci i dalje ne žele preuzeti odgovornost. Ako si bio blizu i vidio si da je riječ o naglašenom bacanju u šesnaestercu, zašto uopće ideš gledati snimku? Ostani dosljedan, kaži 'bio sam blizu i vidio sve' i igraj dalje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije početka sezone je suđenje komentirao Osijekov trener Nenad Bjelica kada je rekao da će razgovarati sa šefom sudaca Brunom Marićem te da je očekuje isti tretman kao drugi klubovi.

"Ako su te prijetnje Nenada Bjelice urodile plodom da imamo suđenje kakvo smo imali jučer, onda to ne samo da nije dobro nego je malo i žalosno. Ne želim vjerovati u to jer bi to bilo poražavajuće, ali govoriti takve stvari prije početka prvenstva uopće nije lijepo niti bi suci to trebali slušati", kazao je Črnko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo