JAVIO NAM SE ZEKIĆ I PROGOVORIO O DRAMI NA IBROXU: / 'Prve informacije su bile gore nego što je ispalo...'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

'Nije nam bilo svejedno u niti jednom trenutku, pogotovo što su informacije prvo bile gore nego što je, eto, hvala Bogu, na kraju i ispalo'

3.8.2018.
16:00
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Zoran Zekić, trener Osijeka, jučer je nakon utakmice navijačima Rangersa na Ibroxu, u trenutku kad je odlazio s travnjaka, pokazao srednji prst. Potez je naišao na osudu škotskih i općenito otočkih medija, Zekiću sad prijeti i kazna Uefe.

OVO JE TRENUTAK ZBOG KOJEG BI UEFA MOGLA KAZNITI ZEKIĆA: Trener Osijeka objasnio svoj potez; ‘Napali su naše u gradu…’

Nakon hrabre partije u 180. minuta teške bitke protiv škotskog velikana Glasgow Rangersa koji je 54 puta osvajao domaće prvenstvo, što je svjetski rekord, te osvojio najviše trofeja od svih klubova, Zekić je dao i službenu izjavu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ispričavam se na neprimjerenom ponašanju, ali poznajete me već'

"Ispričavam se na neprimjerenom ponašanju, ali poznajete me već. Znate da sam emotivan. Igrati utakmicu na stadionu gdje su vam najveći 'protivnici' atmosfera i 50.000 navijača ne ostavlja čovjeka ravnodušnim. Fascinira, ali ne plaši, pa su njihova neprimjerena dobacivanja nakon utakmice izazvala moju neprimjerenu reakciju, u trenucima vrućeg srca i vruće glave, prvenstveno radi informacije da su prije utakmice ozbiljno napali naše navijače u gradu! Glava se ohladila, srce ostaje vruće, idemo dalje!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

NOVI DETALJI KRVAVOG NAVIJAČKOG SUKOBA U KOJEM SU IZBODENA DVA HRVATA: Razgovarali smo s novinarom koji je bio u Glasgowu

Zvali smo ga kasnije jutros, ali nije nam se javio. Nije ni čudo, trebalo se naspavati i odmoriti od svega. Bila je to emotivna noć, stresna, za zaborav. Klub se ujutro vratio u Osijek, a jučer tijekom čitavog dijela susreta igralo se pod opterećenjem. Naime, Zekića, igrače, čitav klub pogodile su vijesti koje su došle do njih o tučnjavi navijača u blizini stadiona, u kojoj su dva navijača Osijeka zadobila ubodne rane.

'Nije jednostavno igrati u takvoj situaciji'

"Normalno da je na nas sve, na dečke na travnjaku, utjecalo to što se dogodilo. Nije nam bilo svejedno u niti jednom trenutku, pogotovo što su informacije prvo bile gore nego što je, eto, hvala Bogu, na kraju i ispalo. Čuli smo da su dva navijača izbodena, a nismo znali njihovo zdravstveno stanje. Kad čuješ da je netko izboden, odmah ti dođu najcrnje misli. Nismo ništa znali, što niti kako. Tek nakon utakmice smo doznali da će biti sve ok s njima, točnije da se radi o lakšim ozljedama. Nije jednostavno igrati u takvoj situaciji", kazao nam je Zoran Zekić i prokomentirao dvoboj s Rangersima, koji će biti veliko iskustvo njegovim igračima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako, teško se oteti dojmu da je Osijek tijekom svih 180 minuta okršaja s Glasgow Rangersima bio bolja momčad, imao igru, ali ipak nije uspio izboriti treće pretkolo Europske lige. U Glasgowu su odigrali 1-1 Osječane je koštao poraz 1-0 u Gradskom vrtu...

'Treba biti iskren i reći da smo propustili šansu u Osijeku'

"Dobro, nakon svega viđenog treba biti iskren i reći da smo propustili šansu u Osijeku, posebno nakon toliko prilika, nismo zabili ono što smo trebali. Jučer smo opet imali tri odlične šanse. Teško je očekivati da će imati više prilika na takvom gostovanju. Nismo zabili, na kraju smo nesretno dobili gol, zabili ga pred kraj, bilo je kasno za nešto više. Sve u svemu, mislim da smo dali sve od sebe u ovom trenutku, nemamo se čega sramiti. Bilo bi nam drago da smo uspjeli ostati u Europi, ali eto nismo. Igrači su dali sve od sebe, bio bi zadovoljniji da smo bili bolji u realizaciji", zaključio je Zoran Zekić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo