LOVRE KALINIĆ VRAĆA SE NA POLJUD? / Bijeli pronašli novog vratara, srebrni Vatreni na korak do Hajduka

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Posljednjih par godina je u silaznoj putanji i ovo mu je prilika da oživi karijeru

22.12.2020.
9:14
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Gotovo zaboravljeni srebrni Vatreni LovreKalinić (30), navodno je blizu povratka u Hajduk. Bivši kapetan posrnulog splitskog velikana prije četiri godine napustio je Poljud i postao novi igrač belgijskog Genta. Kalinić je tada otišao u transferu vrijednom 3,1 milijuna eura i tako postao najskuplje pojačanje Genta u povijesti, najskuplji vrataru povijesti belgijske lige i najskuplji hrvatski vratar u povijesti.

Iako se očekivalo da će stvari od tada za njega krenuti uzlaznom putanjom, dogodilo se sasvim suprotno. Doduše, u Gentu je dobro krenuo. Bio nje proglašen vratarom sezone nakon pola godine što je došao iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog toga ga je Aston Villa kupila već u siječnju 2018., a od tada je uslijedio njegov pad. Za Villu je u dvije godine skupio osam nastupa da bi u siječnju ove godine prešao na posudbu u francuski Toulouse. Niti tamo stvarni nisu ništa drugačije i bolje za njega. U skoro godinu dana četiri je puta stao na vrata.

Image
Foto: PASCAL PAVANI / AFP / Profimedia
Image
Foto: PASCAL PAVANI / AFP / Profimedia

Toulouse's Croatian goalkeeper Lovre Kalinic kicks the ball during the French L1 football match between Toulouse (TFC) and Strasbourg (RCSA) on February 5, 2020, at the Municipal Stadium in Toulouse, southern France., Image: 496649230, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line:

U međuvremenu, izgubio je i standardno mjesto u reprezentaciji i pitanje je hoće li uopće biti na popisu za Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A sada se iz Splita pojavila vijest da je Kalinić blizu povratka u Hajduk. Dalmatinski portal piše da Bijeli traže pojačanje na vratima te da je Kalinić rješenje. No, naglašavaju kako priča još nije gotova. Podsjetimo, Kalinić je dijete Hajduka, te je bio jedinica od 2009. do 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo