REAKCIJE / Jakirović nakon utakmice hvalio igrača kojeg je uveo u nastavku: 'Puno nam je donio'

Image

Dojmove je nakon utakmice podijelio trener Plavih Sergej Jakirović

30.11.2023.
19:09
VOYO logo

Nogometaši Dinama pobijedili su na gostovanju u Astani istoimenu kazastansku momčad s 2-0 (0-0) u utakmici 5. kola skupine C Konferencijske lige te tako ostali u igri za drugo mjesto koje donosi plasman u nokaut fazu ovog natjecanja.

Image
BRAVO /

Dinamo i četvrti put u sezoni bolji od Astane: Plavi u Kazahstanu stigli do bitne europske pobjede

Image
BRAVO /

Dinamo i četvrti put u sezoni bolji od Astane: Plavi u Kazahstanu stigli do bitne europske pobjede

Prvi pogodak postigao je Gabrijel Vidović u 48. minuti, svladavši domaćeg vratara Josipa Čondrića udarcem s 12-13 metara u donji desni kut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 73. minuti Astana je ostala s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Dušan Jovančić, a Dinamo je u 79. minuti iskoristio brojčanu prednost. Nakon udarca iz kuta Petra Sučića, Japanac Takuro Kaneko je razornim i preciznim udarcem s 15 metara pogodio gornji lijevi kut pokraj nemoćnog Čondrića za 2-0.

Dojmove je nakon utakmice podijelio trener Plavih Sergej Jakirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro smo ušli u utakmicu, kontrolirali smo je do penala. Suparnik je bio u niskom bloku i čekao kontru. Slabo je u prvom dijelu bilo i po pitanju naših neforsiranih grešaka. Stavili su nas pod pritisak. Sučić nam je puno donio u drugom poluvremenu."

"Zabili smo rani gol i usmjerili utakmicu u našem smjeru. Imali smo još situacija koje smo mogli iskoristiti. Kontrolirali smo utakmicu, osobito kada su dobili crveni karton. Morali smo riskirati jer nam igra samo pobjeda."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili su ispred nas, odgovaralo im je čekati nas. Zagorac je super obranio penal. Vratar je tu, znamo kako kvalitetne golmane imamo. Zamjena? Taktičke naravi, a i Marko je imao problema. Završili smo s drugim stoperskim parom. Dečki su tu, trude se."

"Rukavina? Da, europski debi za njega. Mislio sam ga i prije uvesti, razmišljao sam što s Petkovićem, koji je dobar u prekidima. Tako smo procijenili da ćemo izvaditi Vidovića. Htjeli smo da u zadnjem kolu sami odlučujemo. Ova utakmica bila nam je kao polufinale, a slijedi nam finale. Moramo napraviti sve kako bismo se pred svojim publikom plasirali dalje", zaključio je Jakirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatsku žensku rukometnu reprezentaciju na SP-u gledajte na Voyo i RTL Kockici. Prvenstvo u Švedskoj, Danskoj i Norveškoj počinje 29. studenog i trajat će do 17. prosinca. Budite uz Kraljice šoka.

Image
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo