IZBORNIK O 'SLUČAJU LOVREN': / 'Mamić mi je prijatelj, ali da je i on tražio da ga pozovem, ne bih, radije bih odstupio'

Image
19.5.2016.
21:03
VOYO logo

Jedno od zanimljivijih pitanja bilo je ono o odnosu s bivšim izvršnim predsjednikom Dinama, sada savjetnikom u klubu Zdravkom Mamićem. Čačić ne skriva da je u jako dobrim odnosima s neformalnim vladarom hrvatskog nogometa. Dobar dio hrvatske javnosti smatra kako je Čačić upravo zahvaljujući Mamiću došao na klupu Vatrenih i kako izbornik "pleše kako Mamić svira".

Image
Foto: Pixsell, Goran Stanzl

Zdravko Mamić i Ante Čačić

'O meni će kao i o svakom treneru odlučivati rezultati'

"S Mamićem sam prijatelj, to je točno, ali vjerujte mi da s njim nisam uopće razmatrao pitanje kandidata. O meni će kao i o svakom treneru odlučivati rezultati", kazao je Čačić i naglasio kako je na popis za pripreme za Euro stavio čak šest dinamovaca zato što je pozvao one najbolje. Međutim, na popisu se nije našao Dejan Lovren, stoper Liverpoola koji je ušao u sukob s Čačićem oko igranja za nacionalnu vrstu, odnosno, minutaže na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
U PETAK POČINJE AKCIJA EURO: /

Evo što sve Hrvatsku čeka do početka spektakla u Francuskoj

Image
U PETAK POČINJE AKCIJA EURO: /

Evo što sve Hrvatsku čeka do početka spektakla u Francuskoj

Lovren je uvjetovao svoje odazivanje reprezentaciji Hrvatske za Francusku samo i isključivo garancijom izbornika da će sigurno biti u prvih jedanaest. Čačić nije dopustio nikakve ultimatume i otpisao braniča Redsa. Ali i istaknuo kako mu vrata reprezentacije nisu zatvorena i kako će jednog dana morati shvatiti kako mora biti dio momčadi.

'Lovren je sam sebe eliminirao'

"Ne znam zašto se više poteže pitanje Lovrena, on je sam sebe eliminirao, siguran sam da će mu se stegnuti oko srca kad krene Euro 2016. I da će shvatiti koliko je pogriješio. Evo, da je na primjer netko, pa i Zdravko Mamić zatražio da pređem preko Lovrenovih istupa, da su tražili da ga uzmem, pa i u slučaju da se Lovren sad najiskrenije ispriča, ne bih ga uvrstio među kandidate. I da je bilo tko to od mene tražio, onda bih se povukao, otišao s mjesta izbornika", objašnjava Čačić, piše Jutarnji list. Izbornik je naglasio kako će na Euru puno toga ovisiti o našem najboljem reprezentativcu Luki Modriću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dejan Lovren

"Bude li Modrić igrao kao u Realu, onda ćemo visoko dogurati. Ali ne samo Modrić nego i drugi koji su nositelji igre u svojim klubovima", izjavio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo