Evo zašto je Niko Kranjčar odbačen od reprezentacije!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač održao je konferenciju za novinare uoči okupljanja igrača za nadolazeće utakmice protiv Bugarske i Azerbajdžana.

6.10.2014.
11:27
VOYO logo

Svi bi se pozvani igrači tijekom dana trebali pojaviti u hotelu As, a prvi će trening odraditi u 18 sati na igralištu Hitrec-Kacian. Tamo će trenirati i u utorak i srijedu, a dan kasnije putuju u Sofiju gdje u petak igraju drugu utakmicu u kvalifikacijama za Euro 2016. Podsjećamo, s prvotnog je Kovačevog popisa otpao ozlijeđeni Šime Vrsaljko, a izbornik nije zvao zamjenu za njega.

Kao jedna od tema na press-konferenciji nametnuo se Niko Kranjčar koji igra sve bolje u dresu QPR-a, ali Kovačev ga je poziv za predstojeće dvoboje mimoišao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gledamo sve Nikine utakmice. U Ukrajini je imao problema, a otkad se vratio u Englesku, pratimo sve njegove nastupe. Još uvijek nije potpuno spreman i zato ga nismo zvali. Svi moraju biti spremni, no nismo ga zaboravili", prenose Kovačevu izjavu Sportske novosti.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sličnom statusu kao Kranjčar su i Sammir i Milan Badelj.

"Previše pričamo o onima koji nisu tu. Započeo je proces podmlađivanja. Naši stariji će kad tad izaći iz reprezentacije, a ovi mladi će nešto naučiti od njih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O predstojećem suparniku hrvatski je izbornik istaknuo:

"To nam je ključna utakmica. Dobijemo li u Sofiji, učiniti ćemo veliki korak prema Francuskoj. Bugari su vrlo kvalitetna i ozbiljna momčad. Pa Ludogorec igra Ligu prvaka, imaju nekoliko vrlo dobrih igrača u Rusiji... To je momčad za svaki respekt. Dečki znaju da je to ključna utakmica. Izvući pozitivan rezultat na gostovanju je velika stvar. Moramo se dobro pripremiti fizički i mentalno pa ako pristup bude pravi, mislim da imamo dobre izglede."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj se Kovač osvrnuo i na kritike zbog postavljanja Luke Morića i Ivana Rakitića previše u defenzivu.

"Prihvaćam kritike ako su na određenoj razini, svi smo mi ljudi. Samo to mora biti na nekom nivou koji je normalan. Dobronamjerne i stručne kritike prihvaćam i ne bježim od njih, nemam problema s njima," zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije Nenad Gračan održao je konferenciju za medije na početku okupljanja uoči doigravanja za Europsko prvenstvo 2015. i ogleda protiv Engleske, 10. listopada u Wolverhamptonu i četiri dana kasnije u Vinkovcima.

"Iznimno smo motivirani, puni samopouzdanja i velike želje da odradimo te dvije utakmice kako treba i izborimo plasman na EP. Bit će teško, Engleska je dominirala u svojoj skupini, dugo igra zajedno, ali i mi imamo kvalitetu. To smo pokazali", najavio je izbornik Nenad Gračan na početku priprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S popisa kandidata otpao je branič Bayer Leverkusena Tin Jedvaj zbog ozljede u zadnjoj ligaškoj utakmici. Umjesto njega pozvan Mato Miloš iz Spezije, a Ante Rebić dolazi u utorak zbog klupskih obveza.

"Engleska je agresivna momčad, ne preskače igru i moramo je udaljiti od gola. Vrlo su agilni u situacijama jedan-na-jedan prema naprijed, zato moramo biti gusti u sredini terena. Berahino je zabio već devet golova, zabio je u prvenstvu u Liverpoolu iz kaznenog udarca, golman Butland daje im sigurnost, a posebno sam uočio i Redmonda", analizirao je Gračan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Međutim, na terenu smo 11 protiv 11 i igrači toga moraju biti svjesni. Možemo i sami sebi biti najveći neprijatelji ukoliko se ne budemo držali dogovora", dodao je.

Prva je utakmica na rasporedu u petak, 10. listopada u Engleskoj, a uzvrat se igra 14. listopada, dan poslije okršaja seniorskih reprezentacija Hrvatske i Azerbajdžana u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da ćemo u Vinkovce doći s pozitivnim, otvorenim rezultatom, a onda se nadam da će i eventualna pojačanja iz seniorske reprezentacije pomoći da ostvarimo veliki cilj", zaključio je izbornik.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo