IZBORNIK NE KRIJE VELIKE AMBICIJE: / 'Hrvatska će izgledati dobro! Nećemo ustuknuti ni pred kojim suparnikom'

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Uoči prve utakmice na Europskom prvenstvu, Ante Čačić je izrazio ponos što je hrvatski izbornik i što sa svojim igračima ima priliku razveseliti naciju.

11.6.2016.
17:12
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska u nedjelju od 15 sati na Parku prinčeva igra prvu utakmicu u skupini D protiv Turske. Naša je reprezentacija u subotu stigla u Pariz iz Deauvillea, a Čačić se prije završnog treninga obratio medijima.

'Trebamo krenuti autoritativno'

"Imamo velike apetite i ambicije, u momčadi vlada dobro raspoloženje. Imamo kvalitetne igrače, iskusne i one koji dolaze, i za očekivati je da ćemo se postaviti jednako kao i druge reprezentacije. Svi gaje visoke ambicije", naglasio je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učinit ćemo sve da protiv Turske krenemo autoritativno, sa željom i namjerom da osvojimo sva tri boda. Možemo to napraviti, uza sav respekt prema Turcima. Turke smo skenirali, analizirali, znamo gdje su ranjivi. Imamo igrače koji imaju pobjednički mentalitet, a sad je važno da se ta pojedinačna klasa stavi u službu momčadi, da momčad bude vrhunska. Ako bude tako, rezultat će biti na našoj strani. Ova je reprezentacija sposobna izaći iz sjene nekadašnjih Vatrenih", dodao je 62-godišnji stručnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Znam se nositi s pritiskom'

Na pitanje kako se osjeća uoči velikog okršaja na Parku prinčeva, Čačić je odgovorio:

"Puno sam važnih utakmica imao u karijeri, svaka sljedeća je najvažnija. Ali ovo je Euro, svira se himna, igra reprezentacija. Ne znam, procijenite sami kako se osjećam... No, puno je važnije kako će izgledati momčad. Znam se nositi s pritiskom, kroz život sam išao duljim putem, imao dosta prepreka, svladavao ih... Naša je momčad prošla puno nedaća da dođe ovdje i zato smo posebno ponosni. Ti momci mi daju samopouzdanje i vjeru da će Hrvatska izgledati dobro."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

POSLJEDNJI TRENING PRIJE TURSKE: Vatreni u sjajnom raspoloženju dočekuju prvu utakmicu

Image

POSLJEDNJI TRENING PRIJE TURSKE: Vatreni u sjajnom raspoloženju dočekuju prvu utakmicu

Čačić je otkrio da nema dvojbi oko sastava i da se odlučio za udarnih jedanaest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki izbornik radi pripreme na svoj način, ja sam smatrao da nam ne trebaju jake utakmice jer nismo sve igrače imali na okupu odmah. Na Euru ne postoji slaba reprezentacija, to smo vidjeli i na otvaranju. Ali ova Hrvatska ne smije ni pomišljati ustuknuti ni pred kojim suparnikom", zaključio je izbornik.

ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo