Vjeruje u kvalitetu /

Izbornik Dalić za RTL uoči putovanja u Katar: 'Nemamo klasičnog napadača, ali naći ćemo rješenje'

Image

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić dao je ekskluzivni intervju za RTL povodom odlaska naše reprezentacije u Katar.

21.3.2022.
19:56
VOYO logo

Hrvatska će igrati protiv Bugarske 26. ožujka i protiv Slovenije 29. ožujka u Dohi, gdje će se igrati i utakmice Svjetskog prvenstva.

Dalić je otkrio kako reprezentacija planira isprobati novi sustav s tri igrača u obrani i pet igrača u veznom redu. Kako će to izgledati, još ćemo vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrat ćemo s tri igrača u zadnjoj liniji u obje utakmice. Probat ćemo dodati još jednu taktičku varijantu u hrvatskoj i ovo je idealna prilika. Ovoga puta imamo sedam-osam dana treninga, mislim da imamo i igrača i kvalitetu," rekao je Dalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kronični problemi s udarnom devetkom

Odlaskom dugogodišnjeg prvog napadača Marija Mandžukića u našoj se reprezentaciji pojavila praznina, koju do sada ni jedan igrač nije uspio popuniti. Tu je Andrej Kramarić, kao i Marko Livaja koji briljira za Hajduk. 

Jedno se vrijeme činilo da će Bruno Petković biti rješenje u napadu Hrvatske. Međutim, napadač Dinama nije u istoj formi kao prije dvije-tri godine, a to zna i Dalić.

Image
Okupljanje Vatrenih /

Ante Budimir u reprezentativnom dresu nakon osam mjeseci: 'Jasno je da svi hoće napadača koji zabija i koji je u top formi'

Image
Okupljanje Vatrenih /

Ante Budimir u reprezentativnom dresu nakon osam mjeseci: 'Jasno je da svi hoće napadača koji zabija i koji je u top formi'

"Uvijek ima tih briga. Hrvatska ima kvalitetu, ima veliki izbor igrača. Zaista imamo sjajnu reprezentaciju, nemamo klasičnog napadača, ali naći ćemo riješenje. Imamo kvalitetnih igrača koji to mogu nadomjestiti."

"Ne želim ga [Petkovića] otpisati, mislim da je jako dobar igrač i ono što je on pokazivao u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo je izvanredno. Mi trebamo takvog igrača i takvu kvalitetu. Očekujem ga puno puno boljeg."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo Kramarića, imamo Livaju, tu je i Budimir. Igra jako dobro, glatko, zabio je puno golova. On će dobiti svoju šansu, međutim treba cijela igra biti dobra. Gradit ćemo svoj način, sistem, mi ćemo naći to rješenje."

Generalka za Katar

Našim će nogometašima prijateljski susreti u Katru doći kao odlične pripreme na uvjete koji će biti na Svjetskom prvenstvu u studenome i prosincu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo će biti lijepih osam dana da se okupimo i podružimo. Da poradimo na treningu i na igri. Dečkima je previše pritiska u klubovima, nećemo hvatati rezultat. Upoznat ćemo se s mjestom, vremenom. Neću preskakati korak po korak, najvažnije je da se Hrvatska kvalificirala na Svjetsko prvenstvo. Spremno, mirno čeka Svjetsko prvenstvo." 

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo