IZ PLAVOG PERA / Dogodilo se nešto donedavno nezamislivo: Da, i službeno je počela nova era Dinama

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Iz plavog pera - Silvijo Maksan

11.5.2023.
9:04
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Malonogometaši Futsal Dinama sutra igraju jako važnu drugu utakmicu polufinala PH u dvorani 2 Doma sportova.

Suparnik Plavima je MNK Novo vrijeme iz Makarske, a početak utakmice je u 19 sati. Futsal Dinamo vodi u seriji s 1-0 jer je prošle subote u Makarskoj ostvario pobjedu u dramatičnoj utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
IZ PLAVOG PERA /

Kako je Dinamo pod Antom Čačićem igrao ovog proljeća bolje da televizora niti TV servisera nije ni bilo

Image
IZ PLAVOG PERA /

Kako je Dinamo pod Antom Čačićem igrao ovog proljeća bolje da televizora niti TV servisera nije ni bilo

Osim što imaju priliku prvi put u povijesti ući u finale PH-a, malonogometaši Futsal Dinama imaju priliku i prvi put u povijesti izboriti plasman u Ligu prvaka, što čitavu priču čini kudikamo jačom...

Naime, obje momčadi koje izbore finale osigurat će plasman u skupine Lige prvaka. No, nekako više od toga vrijedi ono što se valja iza brda, što se događa iza kulise ove velike utakmice za cjelokupan plavi navijački puk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, jučer se na jutarnjem treningu velikog Dinama, starijeg brata Futsal Dinama, dogodilo nešto što još nismo imali priliku vidjeti.

Trener prve momčadi Igor Bišćan, njegov stručni stožer i igrači, pružili su podršku Futsal Dinamu porukom - "Svi u dvojku - Ajmo Plavi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi put u povijesti NK Dinamo pružio je podršku i stao iza svog mlađeg brata. To se, naime, još nikad nije dogodilo, ali tako to nekako biva kad se izađe iz tame na svjetlo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je krunski dokaz kako su u Maksimirskoj 128 zapuhali neki novi vjetrovi koji su otpuhali tmurne oblake koji su godinama bili prisutni u Dinamu, a klub se isto tako u potpunosti otvorio novinarima pa više ne pristupaju subjektivno tom segmentu.

Drugim riječima, novi ljudi u klubu omogućili su svim novinarima koji to žele da normalno mogu obavljati svoj posao i pratiti Dinamo, zatražiti akreditaciju za utakmicu bez odbijanja i kojekakvih izmišljotina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto tako, donedavni kapetan i igrač Dinama Arijan Ademi iz daleke Kine je prije par dana pozvao navijače na utakmicu Futsal Dinama.

Inače, Futsal Dinamo nastao je i funkcionira po modelu "jedan član, jedan glas", a Bad Blue Boysi i drugi ispravni dinamovci koji su ga oblikovali htjeli su da bude sušta suprotnost "velikom" Dinamu kojim je vladao Zdravko Mamić u suradnji s Krešimirom Antolićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to je sad prošlost. U klub su ušli neki novi ljudi. Dario Šimić je u Upravi kluba i primio se posla na mjestu sportskog direktora, trener je legenda kluba i miljenik navijača Igor Bišćan, Darko Podnar i Danijel Tomačić novi su u Upravi također, a pravomoćno osuđeni kriminalac i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić i Krešimir Antolić su otišli...

Radna skupina radi na novom, otvorenijem i demokratičnijem statutu Dinama što je krucijalno, a Futsal Dinamo približava se NK Dinamu i stremi mu u zagrljaj, u zaštitu, tamo gdje mu je i mjesto. Sad treba povezati u ovu priču i KK Dinamo, ali polako, sve u svoje vrijeme...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donedavno, ovo je sve navedeno bilo nezamislivo, ali hvala Bogu, sad su snovi postali stvarnost i borba je uspjela. Da, počela je nova era Dinama i Sjever je izvojevao konačnu pobjedu.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Net.hr-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo