IZ PLAVOG PERA /

Dinamo se probudio, a jedan je mladi igrač s klupe posebno oduševio Nenada Bjelicu

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Možda je upravo on 'izabrani' koji će ostaviti trag ove sezone u dresu Dinama, jači i veći nego što je itko mislio

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

30.9.2024.
12:26
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

Dinamo se probudio protiv Lokomotive. Novi/stari trener Nenad Bjelica uspio je u svojem naumu u prvoj utakmici nakon 4 i pol godine, otkad je posljednji put bio trener zagrebačkih Plavih.

Image
Postavili smo 4 pitanja /

Bjelica nam otkrio problem i što mora popraviti: 'Tada će Dinamu opet biti teško zabiti gol'

Image
Postavili smo 4 pitanja /

Bjelica nam otkrio problem i što mora popraviti: 'Tada će Dinamu opet biti teško zabiti gol'

Ne samo to. Ono što je bitno za uspjehe kluba je i buđenje Baturine, te Petkovića, o kojih dosta toga ovisi u igri. E sad, neki će reći kako je to Lokomotiva, ali nisu Lokosi bezazleni i danas ne možeš nikome utrpati 5 komada, a da ne odigraš dobro, da nemaš dobar pristup. Pogotovo ako na klupi momčadi sjedi trener poput Silvija Čabraje, koji itekako zna svoj posao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Šteta što je Dinamo dobio i taj jedan gol, ali veseli što je to napravio dinamovac Vrbančić, Dinamov Paul Scholes, kako su ga prozvali pojedini igrači Dinama, još kad nisu znali točno tko je taj talentirani mladić, jer je još bio junior.

Na derbiju s gradskim suparnikom s Kajzerice Dinamov stoperski duo činili su Bernauer Torrente i dobro su reagirali, nisu imali alibi dodavanja kakva su u posljednje 4 utakmice itekako imali igrači iz zadnje linije Plavih. Mladi 23-godišnji Španjolac je u sudačkoj nadoknadi postigao dva pogotka, ali isto tako je zakasnio kod gola Lokosa koji je zabio spomenuti Vrbančić. Međutim, Raul Torrente je svojom izvedbom sigurno kupio povjerenje trenera Nenada Bjelice. Kod bivšeg trenera Sergeja Jakirovića je bio “čovjek za klupu”, a je li kod Bjelice postao igrač za prvu momčad?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Možemo se malo poigrati i pretpostaviti neke stvari. Nakon jedne ovakve predstave s dva gola, Torrente bi mogao zaigrati u prvih 11 protiv Monaca u srijedu na Maksimiru, u 2. kolu Lige prvaka (21.00), tim više što je ozlijeđen Samy Mmaee i neće moći igrati protiv Monaca. Za očekivati jest da će dečko koji je u Dinamo stigao iz Granade imati najveće nogometno iskušenje u karijeri. Liga prvaka i Monaco nešto su s čim se Torrente nije još susreo. Torrente nikad u životu nije igrao takvu utakmicu, iako je u jakoj španjolskoj La Ligi, primjerice, upisao nastupe protiv Real Madrida, Barcelone i Atletica u dresu Granade.

Torrente je u ovoj sezoni, prema podacima s Transfermarkta, nastupio u samo 4 susreta. Skupio je ukupno 276 minuta igre, ima dva gola, a u posljednje dvije, onoj u Kupu u Banjolama i spomenutu protiv Lokomotive, odigrao je svih 90 minuta. Ne zaboravimo da je Sandro Perković vodio Dinamo u Banjolama i upravo mu on dao šansu u toj utakmici i punu minutažu. Tko zna, možda je Torrente taj izabrani koji bi mogao za Dinamo biti pun pogodak, igrač koji donosi ono nešto više. Nećemo ga odmah dizati u nebesa, jer se radi o tek jednoj utakmici u kojoj je oduševio, međutim jasno da je Torrente oduševio i na krilima tog oduševljenja dočekuje Monaco. Tko zna, možda upravo protiv Monaca nastavi svoju dobru igru. Sretno mu bilo.

POGLEDAJTE VIDEO: Luis Ibáñez: 'Boysi su mi zamjerili odlazak u Crvenu zvezdu, ali razumijem sve i cijenim ih'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo