IZ PLAVOG PERA /

Bjelica je pravi izbor za Dinamo, a jedno obećanje Zajecu bilo je presudno za pobjedu protiv dvije legende

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nenad Bjelica postat će novi trener Dinama. Trebao bi - milimetri, promili ga dijele od toga. Čeka se samo još službena potvrda kluba. Možda danas, možda sutra

Silvijo Maksan

Silvijo Maksan

Najviše voli raditi intervjue sa sportašima, odličan novinar i 'pravi terenac'

26.9.2024.
10:31
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Nenad Bjelica, ako se ne dogodi neko čudo i atomska bomba ne padne na Zagreb, postat će novi trener Dinama, po ugovoru do 30. 6. 2026. I to je najbolji izbor za zagrebačke plave, jer je Nenad Bjelica u prošlom mandatu, koji je trajao od 2018. do 2020., napravio velike stvari.

Image
IZ PLAVOG PERA /

Smeta im Dinamo, pjevaju neki da ga mrze i da je 'srpsko ime to', a Svetinja ponovno spašava i njihov klub

Image
IZ PLAVOG PERA /

Smeta im Dinamo, pjevaju neki da ga mrze i da je 'srpsko ime to', a Svetinja ponovno spašava i njihov klub

Ne samo što je rušio na Maksimiru jednu Atalantu u Ligi prvaka sa 4-0 i nakon 49 godina čekanja prezimio u Europi, nego je i složio kostur momčadi koja je i dan danas vidljiva. Bjelica je Dinamo vodio u 100 utakmica, izborio je europsko proljeće i osvajao 2.31 bod po utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo bio konkurentan u skupini s AtalantomŠahtarom Manchester Cityjem. Na koncu su Plavi osvojili pet bodova, jedan manje od Šahtara, odnosno dva od Atalante. Bili su na korak prolaska u daljnju fazu Lige prvaka.

Neno je, kako se to dalo iščitati iz medija, bio prva trenerska opcija u klubu, a kako doznajemo, u utrci je pobijedio i slavnog Fabija Cannavara, koji je bio druga opcija. No, to nije sve. Ruud van Nistelrooy, kako javljaju Sportske novosti, također je bio kandidat kojeg je Bjelica pobijedio, a pobijedio ih je, između ostalog i zbog jednog obećanja Zajecu i ekipi, onog najbitnijeg, presudnog - Obećao je Nenad Bjelica, naime, da će Dinamo osvojiti naslov prvaka Hrvatske. To smo doznali iz dobro obaviještenog izvora bliskog vrhuški Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paul Le Guen, francuski trener koji je u karijeri vodio Olympique LyonPSG i Glasgow Rangers, također se spominjao kao jedan od kandidata. Lucien FavreWalter Mazzari, a potom i Damir Krznar, isto su imena koja su se pojavila u javnom eteru. Posebno je zanimljiva bila kandidatura Krznara koja je bila vrlo jaka, ali na kraju je jednim dijelom presudila i snažna poveznica s pravomoćno osuđenim kriminalcem i bjeguncem od hrvatskog pravosuđa - Zdravkom Mamićem.

Inače, u srijedu navečer je postignut usmeni dogovor raskida ugovora između Nenada Bjelica i njemačkog Union Berlina. U četvrtak prijepodne bi se to trebalo formalizirati, a potom slijedi potpis i predstavljanje u Maksimiru. Sve se, dakle, zgotovilo u tri dana, iako prošle nedjelje Bjelica, kako su to pojedini mediji izvjestili, nije ni bio kontaktiran.

"Bjelica ti je, dragi, siguran ko' kuća. U četvrtak ide teaser video na društvenim mrežama kako čiste one njegove stolice na zapadu kad je dobio isključenje", javio nam je jučer naš dobro obaviješteni izvor.

POGLEDAJ VIDEO: Luis Ibáñez u podcastu Net.hr-a kod Silvija Maksana: 'Uspio sam jer sam bio siromašan, a današnja djeca imaju sve na pladnju'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo