IZ LIVERPOOLA OSUDILI RAZUZDANO SLAVLJE SVOJIH NAVIJAČA: / 'Ovakvo je ponašanje potpuno neprihvatljivo'

Image
Foto: Profimedia

Navijači su se u petak okupili drugu večer zaredom,

27.6.2020.
17:25
Profimedia
VOYO logo

Novi nogometni prvak Engleske osudio je ponašanje svojih navijača u posljednja dva dana otkako je Liverpool po 19. put u povijesti, a prvi put nakon 30 godina osvojio nacionalni naslov, nazvavši masovna okupljanja na gradskim ulicama "potpuno neprihvatljivima".

Image

NADREALNI KADROVI S ULICA LIVERPOOLA OBILAZE SVIJET: Stigle i prve osude: 'Gdje im je bila pamet'

Image

NADREALNI KADROVI S ULICA LIVERPOOLA OBILAZE SVIJET: Stigle i prve osude: 'Gdje im je bila pamet'

Tisuće navijača okupljalo se na poznatim gradskim lokacijama, unatoč zabrani javnih okupljanja. Gradonačelnik Joe Anderson je izjavio da su ovi događaji "naštetili ugledu grada Liverpoola i nogometnog kluba".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Opasnost drugog vala

Liverpool je izdao zajedničko priopćenje s gradskim uredom i policijom, u kojem stoji:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Javno zdravlje u našem gradu je još uvijek u stanju krize i ovakvo je ponašanje potpuno neprihvatljivo. Potencijalna opasnost od drugog vala bolesti Covid-19 još uvijek postoji i moramo djelovati zajedno kako ne bismo poništili sve što je do sada učinjeno u regiji tijekom karantene. Kad se za to steknu sigurnosni uvjeti, zajedno ćemo organizirati pobjedničku paradu na kojoj ćemo svi moći zajedno slaviti."

Bez ozlijeđenih

Tijekom slavlja, u kojem su korištena i pirotehnička sredstva, na balkonu jedne zgrade izbio je manji požar koji su liverpoolski vatrogasci brzo ugasili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ozlijeđenih nema, a požar je najvjerojatnije izbio zbog nestručnog rukovanja opremom za vatromet", priopćio je glasnogovornik vatrogasaca.

Gradonačelnik Anderson je rekao da je frustriran, bijesan i ljut zbog ponašanja navijačke manjine, a pohvalio je 95 % onih koji su se pridržavali svih epidemioloških mjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije večeri zaredom

"Oko 95 posto navijača se ponašalo sjajno i poslušali su naše zamolbe da se ne okupljaju, a onda imate malu skupinu koja je okaljala ime nogometnog kluba Liverpool", rekao je Anderson za BBC radio.

U petak su se navijači okupili drugu večer zaredom, jer se slavilo i u četvrtak navečer, kad je Chelsea pobijedio Manchester City sa 2-1 i na taj način učinio Liverpoolovu prednost pred 'građanima' i matematički neuhvatljivom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad su se navijači okupili u četvrtak oko Anfielda, možete reći da je proradila strast i da je to bilo neizbježno. No, ono što smo vidjeli u petak bilo je dogovoreno, isplanirano, dobro promišljeno, a piće je imalo velikog udjela u tome. U ovom gradu to sada više nije prihvatljivo", zaključio je gradonačelnik Liverpoola.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo