ISLANDSKI MEDIJI: / 'Bajka se nastavlja, više nismo poznati samo po Eyjafjallajökullu i prekrasnoj prirodi'

Image
Foto: Screenshot

Veliko veselje vlada na Islandu nakon što je nogometna reprezentacija te države eliminirala Englesku iz osmine finala Europskog prvenstva.

28.6.2016.
12:05
Screenshot
VOYO logo

Vodeći dnevnik Fréttablaðið tako piše da je "ovo postignuće islandskih igrača jedan od najvećih trenutaka za sve Islanđane, ne samo u svijetu sporta, nego za cijelo društvo" i dodaje:

"Kakav dan za islandski nogomet i islandski narod. Englezi nisu igrom pokazali da spadaju među najbolje, a Island je odigrao svoju igru najbolje kako zna. Naši su igrači napravili iznenađenje. Nisu imali trikove za pobjedu. Nisu igrali na nulu u 120 minuta, a onda tražili sreću kroz jedanaesterce. Islandski nogometaši su se dugo trudili privući pozornost svijeta na sebe. Na ovom Euru islandska reprezentacija je pokazala igru svjetske klase, odigrala je tako dobro da je zaslužila pobjedu. Ova pobjeda nije samo za igrače, nego za sve Islanđane. Vrijednost tog trenutka je neprocjenjiva za Islanđane."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

Francuzi se trebaju bojati

Isti izvor euforično piše o nastavku natjecanja u kojem Island sada očekuje ogled protiv domaćina Eura reprezentacije Francuske:

"U četvrtfinalu Island čeka Francuska, domaćini na nacionalnom stadionu, Stade de France. Ali uz jučerašnju igru islandski su nogometaši pokazali da imaju hrabrosti i da za njih ne postoji previsoka planina. Tog bi se Francuzi trebali najviše bojati sada."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island nije više poznat isključivo po eurpcijama vulkana, nastavlja drugi vodeći islandski dnevnik Morgunblaðið i pojašanjava:

Image
Foto: Screenshot

Ogroman interes na Googleu

"Interes za ključnu riječ 'Island' u tražilici Google ne može biti veći. Veći je bila jedino 2010. zbog erupcije vulkana Eyjafjallajökull koji je zaustavio zračni promet diljem svijeta. Sada je pitanje hoće li naša nogometna reprezentacija postati sljedeća velika stavka koju stranci povezuju s Islandom, nakon Björk, Eyjafjallajokulla i prekrasne prirode"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Island je već napisao nevjerojatnu priču o europskom nogometnom prvenstvu, a kao iluzija zvuči činjenica da su u četiri godine napredovali 133 mjesta na Fifinoj ljestvici", ističe tablodi DV koji hvali 'hrabre i organizirane islandske junake'.

Image
Foto: Screenshot

Kralj Lars

Portal Iceland review piše "Bajka se nastavlja!", hvali navijače kojih je bilo oko 3,000, odnosno deset puta manje od engleskih koji su glasnovno nadjačani, ali i švedskog izbornika Larsa Lagerbäcka podsjećajući na njegovu popularnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavljajući sve u kontekst predsjedničkih izbora održanih prošlog vikenda portal piše da su oni nepotrebni budući da je Lars kralj zbog toga što je reprezentaciju odveo na Euru. Inače, od 1,049 nevažećih listića na izborima, na njih više od 20 bilo je upisano upravo Lagerbäkovo ime.

Image
Foto: Screenshot
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo