Ništa od maksimira /

Ipak Rujevica! HNS odlučio da se ne mijenja lokacija odlučujuće tekme sa Slovacima

'Jedinstven je stav HNS-a da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete za pripreme za utakmicu i sjajnu podršku', priopćili su

16.10.2019.
14:05
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez ipak je odlučio kako će se posljednja kvalifikacijska utakmica Hrvatske protiv Slovačke za EURO 2020. odigrati na riječkoj Rujevici. Iako su se posljednjih dana spominjali zagrebački Maksimir i splitskih Poljud zbog većeg kapaciteta, odlučujuća utakmica igrat će se u Rijeci. Ipak, priznali su kako su razmotrili i opciju igranja na drugim stadionima, ali su od toga odustali.

"Kao što je Izvršni odbor HNS-a odlučio na sjednici održanoj 11. srpnja ove godine, utakmica Hrvatska - Slovačka u sklopu Europskih kvalifikacija za EURO 2020. godine bit će odigrana u Rijeci. Podsjetimo, hrvatskoj reprezentaciji potreban je bod u toj utakmici kako bi osigurala plasman na Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imajući u vidu izuzetnu važnost utakmice, rukovodstvo HNS-a razmotrilo je opciju igranja na većem stadionu koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača Hrvatske. Ipak, ostalo se pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada te će nakon Zagreba, Osijeka i Splita svjetske doprvake u ovom ciklusu dočekati i Rijeka.

VEZANE VIJESTI

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedinstven je stav HNS-a da će reprezentacija u Rijeci imati idealne uvjete za pripreme za utakmicu te sjajnu podršku na stadionu HNK Rijeka. Informacije o prodaji ulaznica bit će objavljene naknadno na internetskoj stranici HNS-a", napisali su iz HNS-a u priopćenju objavljenom na njihovim mrežnim stranicama. 

Facebook anketa portala Vijesti.hr: 61% za Maksimir, 31% za Rujevicu

Čitatelji portala Vijesti.hr na Facebooku mogli su glasovati u anketi jesu li za to da se utakmica održi na zagrebačkom Maksimiru ili Poljudu.

Donosimo vam i rezultate ankete. Za to da se utakmica odigra na Maksimiru glasovalo je 61% čitatelja, a 31% za Rujevicu. Ukupno je glasovalo više od 1200 čitatelja. 

"Sramota da viceprvaci igraju pred 8 tisuća gledatelja,na ruševnom stadionu ili na uništenom travnjaku..pametnom dosta", napisao je u komentaru čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A da država Zagreb ima svoju reprezentaciju, možda i to ne bi bilo loše", zapitao se čitatelj. 

S druge strane, pokrenulo se pitanje i nacionalnog stadiona

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da imamo nacionalni stadion na kojem igra reprezentacija, ovakvih rasprava ne bi bilo. Primjer je Engleska koja većinu svojih domaćih utakmica igra na Wembleyu, ostali stadioni dođu na red kada su utakmice manje važnosti. Pogledajte samo kultni Old Trafford na kojem je Engleska zadnji put igrala davne 2007. godine", objasnio je. 

Neki su se našalili pa u komentarima dodali i druge ideje za igranje utakmice, neke od njih su Suhopolje, Valpovo, Međugorje, Široki Brijeg...

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo