Borba se nastavlja / Inter fantastičnim preokretom protiv Empolija zasjeo na prvo mjesto ljestvice

Image
Foto: Foto: Profimedia

Gosti su nakon prvih pola sata vodili sa 2-0 golovima Pinamontija (5) i Asllanija (28). Ključnim se pokazala završnica prvog poluvremena kada je Inter u razmaku od samo pet minuta stigao do poravnanja.

6.5.2022.
21:49
Foto: Profimedia
VOYO logo

U prvoj utakmici 36. kola talijanskog prvenstva, nogometaši Intera pobijedili su Empoli rezultatom 4-2 (2-2). Domaćini su zahvaljujući preokretu izbili na čelo ljestvice ispred gradskog rivala.

Gosti su nakon prvih pola sata vodili 2-0 golovima Pinamontija (5) i Asllanija (28). Ključnim se pokazala završnica prvog poluvremena kada je Inter u razmaku od samo pet minuta stigao do poravnanja. Obje akcije koje su rezultirale golovima, odvile su se po lijevom krilu gdje je "ordinirao" i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić. Prvo je branič Empolija Romagnoli (40-ag) nesretno nogom skrenuo prizemni ubačaj Di Marca u vlastitu mrežu, da bi malo prije odlaska na odmor Lautaro (45) iskoristio dodavanje Calhanoglua za poravnanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Talijanski kup /

Inter pregazio Milan i uz Brozovićevu asistenciju prošao u finale Kupa

Image
Talijanski kup /

Inter pregazio Milan i uz Brozovićevu asistenciju prošao u finale Kupa

Potpuni preokret u drugom djelu

Pritisak Intera u drugom poluvremenu rezultirao je golom za vodstvo kojega je ponovno postigao Lautaro (64). Argentinac se najbolje snašao u gužvi pred suparničkim golom i doveo svoju momčad u prednost. Konačni rezultat postavio je Alexis Sanchez (90+4) duboko u sudačkoj nadoknadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativci Ivan Perišić i Marcelo Brozović odigrali su čitav susret za Inter koji je sada vodeća momčad sa 78 bodova, jednim više uz utakmicu više od drugog Milana koji će u nedjelju gostovati kod Tudorove Verone. Empoli je 14. s 37 bodova.

U srijedu igraju finale kupa

Interu u srijedi slijedi finale kupa protiv Juventusa u Rimu, a onda kreće sama završnica prvenstva. U posljednja dva kola igraju protiv Cagliarija i Sampdorije. Milan je nakon Verone domaćin Atalanti, a u zadnjem kolu gostuju kod Sassuola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo