NEĆE DOBITI PRODUŽENJE / Insajder iz Andaluzije: 'Rakitiću je ovo posljednja sezona u Sevilli'

Image
Foto: Profimedia

Rakitiću, 35-godišnjem veznom igraču i dokapetanu Seville, ugovor istječe 30.lipnja 2024. godine.

29.7.2023.
10:22
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, kojem za godinu dana istječe ugovor sa Sevillom, vjerojatno će odigrati posljednju sezonu u tom španjolskom prvoligašu jer mu uprava ne može dati novi ugovor pod istim financijskim uvjetima, rekao je u subotu klupski dužnosnik za Hinu.

Image
KUHA SE TRANSFER /

Procurilo ime kluba iz Saudijske Arabije koji želi dovesti Ivana Rakitića

Image
KUHA SE TRANSFER /

Procurilo ime kluba iz Saudijske Arabije koji želi dovesti Ivana Rakitića

"Ne vjerujem da će ugovor biti obnovljen", izjavio je zamolivši za anonimnost."Ivan je već u određenim godinama, a Sevilla mu neće ponuditi ugovor sličan onom koji ima sada jer joj financijska situacija to ne dopušta", izjavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši hrvatski reprezentativac je u lipnju sa Sevillom osvojio Europsku ligu i tada izjavio medijima da se nada produženju ugovora na još koju godinu.

'Vanserijski igrač'

Sevillin predsjednik Jose Castro rekao je prije šest dana u intervjuu za portal Goal.com da su Rakitić i 36-godišnji defenzivni vezni igrač Fernando, kojem također za godinu dana istječe ugovor, "vanserijski igrači".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su naši referentni igrači ali sada smo usredotočeni na ljetni prijelazni rok i odlaske. Sigurno je da ćemo, kada dođe trenutak, napraviti nešto korisno za obje strane", izjavio je Castro. Prošli mjesec je iz kluba otišao sportski direktor Monchi, koji je Rakitića dva puta dovodio u klub. Prvi put u siječnju 2011. iz Schalkea pa u rujnu 2020. iz Barcelone. Monchi je nakon nesuglasica sa članovima uprave prešao prošli mjesec u englesku Aston Villu, čiji je trener Unai Emery, nekadašnji trener Seville i Villarreala.Prošli mjesec je u medijima objavljena vijest da neimenovani klub iz Saudijske Arabije želi dovesti Rakitića, čija cijena iznosi oko 4 milijuna eura prema specijaliziranoj stranici Transfermarkt.

Novi sportski direktor Victor Orta je 7.srpnja izjavio: "Iz Saudijske Arabije se čuje puno buke od strane bliskih osoba, no nije stiglo ništa na službeni način".Dužnosnik napominje da Rakitić, stranac s najviše nastupa u povijesti Seville, niti ne razmišlja o odlasku sa stadiona Ramon Sanchez-Pizjuan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlazak nikada nije bila opcija

"Odlazak nikada nije bila opcija u Ivanovoj glavi", istaknuo je dužnosnik.

Rakitić, čija je supruga Raquel iz Seville, na kraju prošle sezone je rekao da bi htio po završetku igračke karijere ostati u Sevilli i raditi kao trener ili na nekoj drugoj funkciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To će ovisiti o Ivanu, ali on vjerojatno želi još produžiti igračku karijeru", napomenuo je dužnosnik.

Rakitić je za Sevillu odigrao 296 utakmica zabivši 49 golova i upisavši 59 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo