NOVA SEZONA / Imaju li hrvatski klubovi šanse u Europi? Evo kako bi se situacija mogla rasplesti za Hajduk i Rijeku

Osijek i Hajduk za dva dana nastavljaju borbu u HNL-u, dok će zagrijavanje za Europsku ligu Rijeka odraditi već večeras protiv Intera

3.8.2018.
19:28
VOYO logo

Osijek nije uspio, odigrao je nedovoljnih 1:1 na Ibroxu protiv Glasgow Rangersa i tako prerano završio europsku sezonu.

Trener Zoran Zekić mogao bi imati problema s Uefom zbog srednjeg prsta škotskim navijačima. Hajduk je 3:2 pobijedio bugarsku Slaviju, dohvatio 3. pretkolo Europske lige, gdje ga čeka jači protivnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveće zasluge Hajdukovim tićima

Mikulić najsigurnija karika zadnje linije, Ljubić sjajno čuva mrežu, Stanko Jurić ušao je i odmah zabio gol, dok je Stipe Vučur ušao u nastavku.

Pohvale debitantima i od trenera koji priznaje - borimo se sa samopouzdanjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno da mi je bilo izuzetno stalo da ostvarimo prolazak, to je jedino o čemu sam razmišljao da ih vratim u mentalnu stabilnost", kazao je trener Hajduka Željko Kopić.

Koja će im trebati u trećem pretkolu protiv Steaue iz Bukurešta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka na korak do skupine 

Za šest dana Poljud će ugostiti Rumunje, dok će Rijeka, koja je izravno ušla u treće pretkolo, europsku sezonu otvoriti kod norveškog Sarpsborga. Uzvrati su na rasporedu 16. kolovoza.

Pratiti svoj klub više neće Osječani jer unatoč 1-1 na Ibroxu, od Europe su se oprostili golom Borne Barišića. Oprostio se od Škota i trener Zoran Zekić pozdravom koji će ga skupo koštati, nakon čega se ispričao zbog neprimjerenog ponašanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Još jedno lijepo europsko iskustvo, imali smo sreću igrati na ovako lijepom stadionu. Možemo žalit što u Hrvatskoj nemamo to što oni imaju", ocijenio je Zoran Zekić, trener Osijeka.

Riječi hvale i iz suprotnog smjera, Steven Gerrard Osijeku previđa svijetlu budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrači su dali sve od sebe i zaslužuju čestitke jer su pobijedili vrlo dobrog i opasnog suparnika. Vjerujem da će se Osijek boriti za naslov prvaka u hrvatskoj ligi", kazao je Steven Gerrard, menadžer Glasgow Rangersa.

Osijek i Hajduk za dva dana nastavljaju borbu u HNL-u, dok će zagrijavanje za Europsku ligu Rijeka odraditi već večeras protiv Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo