VELIKI USPJEH / Imaju 50.000 stanovnika, igru im vode "klinci", a sada su na pragu najvećeg uspjeha u povijesti

Image

Iz svake od osam skupina prve dvije ekipe idu na Euro, a njima će se pridružiti i četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

9.3.2023.
17:15
VOYO logo

Rukometna reprezentacija Farskih Otoka u srijedu je na domaćem parketu pobijedila nekadašnju velesilu Rumunjsku 28:26 u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Tom su se pobjedom rukometaši Farskih Otoka uključili u borbu za prvi povijesni plasman na neko veliko natjecanje

Igrači i navijači Farskih Otoka emotivno su proslavili važnu pobjedu zemlje, odnosno autonomnog teritorija u sastavu Danske, od tek 50 tisuća stanovnika. Dvorana u Torshavnu, glavnom gradu Farskih Otoka, bila je ispunjena do posljednjeg od 1700 mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Farske otoke predvode mladi igrači kojima se predviđa fantastična karijera. Čak 11 golova zabilo je 21-godišnje desno krilo Hakun West av Teigum, koji će na ljeto postati igrač Fuchsea iz Berlina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još veći talent je 20-godišnji srednji vanjski Elias Ellefsen a Skipagotu koji je protiv Rumunjske zabio pet golova i podijelio devet asistencija. On će na ljeto postati igrač Kiela. Fantastičan je bio i 17-godišnji srednji vanjski Olijo Mittuna, koji je ostvario učinak od pet golova i pet asistencija. On je trenutno igrač švedskog Savehofa.

Farski otoci se već dugo u rukometnim krugovima spominju kao reprezentacija koja ću se kroz idućih nekoliko godina nešto pitati u svijetu rukometa. S druge strane Rumunjska, nekadašnja rukometna velesila već je dugi niz godina izvan ozbiljnog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo