SILVIO ILINKOVIĆ ZA RTL.HR / Igrač Rijeke u Zrinjskom i veliki talent u Football Manageru: 'Zaslužili smo proći protiv Slovana, ostaje žal za propuštenom prilikom'

Image
Foto: Grafika RTL.hr - Zrinjski Mostar

Ova sezona bitna za mene i mislim da imam još puno toga za pokazati

28.8.2022.
11:00
Grafika RTL.hr - Zrinjski Mostar
VOYO logo

Hrvatski športski klub Zrinjski Mostar je na nevjerojatan način završio svoju europsku avanturu. Plemići su prvo primili pogodak u 120. minuti škaricama koje su Slovan iz Bratislave vratile u život, a nakon izvođenja kaznenih udaraca su imali više sreće, bili uspješniji i prošli u skupinu Konferencijske lige.

Mostarski klub tako nije uspio izboriti povijesni prvi plasman nekog kluba iz Bosne i Hercegovine u grupnu fazu nekog UEFA-inog natjecanja. Utakmicu je igrao i naš sugovornik Silvio Ilinković, 19- godišnji vezni igrač Rijeke na privremenom radu u Zrinjskom. U tom klubu nastupaju još neki igrači iz HNL klubova kao što su Mario Ćuže i Niko Janković koji su došli na posudbu iz zagrebačkog Dinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njega smo upoznali, odnosno otkrili još prije tri godine u igri Football Manager među juniorima Rijeke kada je imao tek 16 godina. Bio je skriveni "dijamant“ koji se trudio se i radio na sebi pa je uvijek bio jedan od boljih na treninzima.

Image
MLADA NADA ZA RTL.HR /

Jan Jurčec nakon transfera iz 2.HNL u Bundesligu kod Klosea: 'Jednu večer je samo zazvonio telefon'

Image
MLADA NADA ZA RTL.HR /

Jan Jurčec nakon transfera iz 2.HNL u Bundesligu kod Klosea: 'Jednu večer je samo zazvonio telefon'

Rijeka ga je prošle sezone poslala na posudbu u novog BiH prvoligaša Posušje gdje je bio standardan i uspio izboriti ostanak u ligi. Ove je sezone ponovno u potrazi za minutažom odlučio otići na posudbu u Zrinjski, a ovo bi mogla biti sezona prekretnica u njegovoj karijeri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prošle sezone sam bio na posudbi u Posušju, ispalo je jako dobro na kraju i bolje nego što sam očekivao. Odigrao sam dosta utakmica i skupio iskustva za prvu seniorsku sezonu. Nakon toga je bio plan da se vratim u Rijeku i da konkuriram, no treneri su rekli da ne bi puno igrao i da je bolje da odem na novu posudbu. Tu se javio Zrinjski, trener me je zvao i bili su u odličnom stanju, jer su u ligi prošle sezone pobjegli na nekih 20 bodova prednosti te osvojili titulu. Igraju Europu pa je to bila odlična prilika za mene i sigurno da je ova sezona bitna za mene, no ipak je svaka sve bitnija“.

Skriveni Dijamant

U Football Manageru je bio igrač kojeg je malo tko otkrio, a pitali smo ga smatra li da je njegov talent u igri opravdan i da pravog sebe tek treba prikazati nogometnoj javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prijatelji koji igraju Football Manager su mi rekli da imam talent i da sam jako dobar. Ne znam, nekako je to baš čudno, s njima igram cijeli život neke igre i sad da sam ja jedan od njih to mi je baš fora. Je li opravdano, a ne znam ne volim puno pričati o sebi jer mislim da imam još puno toga za pokazati“.

U uzvratnoj utakmici protiv Slovana u Bratislavi započeo je susret od prve minute, no izašao je već na poluvremenu. Zrinjski je šokantno ispao, a Ilinković je dramu gledao nemoćno na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako bih opisao tu utakmicu protiv Slovana jer se stvarno toliko toga dogodilo i pun sam dojmova. Nevjerojatna utakmica, počeo sam od prve minute, no dogodio se udarac kopačkom u glavu pa nisam mogao nastaviti susret".

"Imali smo neke šanse u početku koje smo trebali iskoristili, a mislim da smo bili bolji iako su i oni imali nekoliko prilika za postići pogodak, no mislim da smo više zaslužili prolazak. Nije nam se vratilo i taj njihov pogodak škaricama uz igrača više mi je stvarno bilo nevjerojatno da u zadnjoj sekundi ispadnemo. Ostaje žal za takvom prilikom koja tko zna kad će se idući put ponoviti u BiH ligi, a bili smo tako blizu da ostvarimo taj povijesni rezultat“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iskustvo je presudilo

Europska avantura je završila na zadnjoj stepenici, a upravo je iskustvo bio jedan mogući faktor zašto je prvak Bosne i Hercegovine pokleknuo u zadnjim sekudnama drugog produžetka.

"Moja prva europska avantura u karijeri, ali i mnogima u našoj momčadi. Čudo kako je sve ispalo, jer smo išli kako naš trener kaže stazom "šampiona“, igrali smo protiv prvaka svojih država, nisu to momčadi sa sredine tablice, to su sve prvaci. Protiv takvih smo ekipa dobro igrali i zasluženo prolazili. Iako nam momčad nije previše iskusna u europskim utakmicama, držali smo se i stvarno smo dobro izgledali. Mogu samo pohvaliti svoje suigrače, trenere i naše zajedništvo“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treba spomenuti igrače koji su igrali u prvoj postavi. Magdić je došao i druge momčadi Osijeka, Ćuže i Janković iz druge momčadi Dinama te Ilinković iz juniora Rijeke. Ključan jedanaesterac u raspucavanju je promašio Malekinušić koji je prije dolaska u Zrinjski igrao za Sesvete koje su se tad natjecale u drugom rangu hrvatskog nogometa.

"Ne mogu reći da je nedostajalo iskustva, imamo mladih i starijih igrača, sve je nekako izjednačeno. Pokazali smo zrelost u ranijim utakmicama i da možemo sačuvati rezultat“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj smo ga pitali što im je u svlačionici nakon utakmice rekao trener Sergej Jakirović i kako je on vidio utakmicu.

"Nakon utakmice smo svi bili shrvani od rezultata i utakmice, pod dojmom kao i trener pa nije bilo previše priče tijekom leta i povratka. Uglavnom je bilo da dignemo glavu gore, da možemo biti ponosni na što smo postigli i do kud smo dogurali. Ostaje žal ispasti na ovakav način, no čekaju naš ligaške utakmice, gust raspored srijeda-subota i imamo pet zaostalih utakmica. Tu još treba nadodati i kup, ali idemo dalje“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo