NIKAD NIJE KASNO / Mateo Kocijan za RTL.hr: Od amaterizma i rada u Podravci do rješavanja prvoligaških utakmica

Image
Foto: NK Slaven Belupo

radio sam u jutarnjoj smjeni pa sam većinu treninga lovio i mogao koliko toliko stići sve napraviti, uvijek sam bio spreman

24.7.2022.
8:00
NK Slaven Belupo
VOYO logo

Mateo Kocijan je 27-godišnji veznjak Slaven Belupa koji je u prvom kolu nove prvenstvene sezone pogotkom s 20-tak metara donio svojoj momčadi tri boda iz baroknog grada. Riječ je o igraču koji ima jako zanimljivu priču, jer je prije samo godinu dana, kada je potpisao za Farmaceute, bio igrač Tehničara koji se trenutno natječe u četvrtom rangu hrvatskog nogometa.

Igrao je u svim ligama osim druge, većinu je osvojio, a ima nastupe i u trećoj županijskoj nogometnoj ligi. Svoju zanimljivu priču je podijelio je s RTL.hr, pogledajte što nam je rekao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NAVALI NARODE /

Ulaznice za dvoboj Slaven Belupa i Dinama puštene u prodaju: 'Članovi ne mogu iskoristiti popust'

Image
NAVALI NARODE /

Ulaznice za dvoboj Slaven Belupa i Dinama puštene u prodaju: 'Članovi ne mogu iskoristiti popust'

Imaš neobičan put, 27 godina, a tek si prošle sezone okusio prvoligaški nogomet. Kad pogledamo godine, tvoj je put sličan onome koji je prošao Jamie Vardy. On je također u kasnijim godinama izborio za nastupe u prvoj ligi nakon što je dosta vremena proveo u nižim ligama.

"Istina, tek sam kasnije okusio prvoligaški nogomet. Mislim da je to nemoguće uspoređivati s njegovom karijerom, ipak je on zaigrao u ligi petice što je neki drugi svijet, ali s godinama to možemo usporediti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako si živio prije dolaska u Slaven, kako je tekla tvoja životna priča i je li se tvoj način života promjenio?

"Živio sam kao i svaka mlada osoba, radio sam u jutarnjoj smjeni pa sam većinu treninga lovio i mogao koliko toliko stići sve napraviti, uvijek sam bio spreman. Moj život se promjenio da sam neke stvari smanjio, radim ono što volim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gdje si radio?

"Radio sam u Podravci, sektor unaprijeđenja prodaje. Što se tiče Slavena i profesionalnog života u trenutku kada sam prešao u Belupo ljudi su mi izašli u susret ako nešto pođe po zlu, moje radno mjesto me i dalje čeka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igrao si za Tehničar koji je danas u četvrtom rangu, kako je došlo do suradnje sa Slavenom?

"Istina, igrao sam za Tehničar koji je tad bio treća liga, sad su ispali u četvrtu. Do suradnje sa Slavenom je došlo tako što se promjenila uprava, pojavila se priča da se klub još uvijek bazira na neke domaće dečke, vjerojatno sam tu bio primjećen. Počela je priča da je Koprivnica mali grad, načuo sam nešto, neću reći da sam znao, ali sam očekivao poziv koji se na kraju i dogodio".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jesi li očekivao transfer u prvu ligu i da ćeš tamo rješavati utakmice? Koliko te iznenadio transfer?

"Haha, nije sad da ja riješavam nekakve utakmice, definitivno me nagradilo u Varaždinu kad što sam se vratio nakon dulje ozljede. Teško je biti domaći igrač u malom gradu, stalno ima nekih pitanja, što se događa i slično. Ispada da se stalno moram nekome opravdavati zbog nekih stvari. Nagradilo me, nadam se da će me zaobići ozljede i da ću zabiti još koji gol te odigrati dobre utakmice".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako si se prilagodio u Slavenu? Jesi li uspio pratiti tempo igre s obzirom da si došao iz nižih liga?

"Onaj tko ne proba, neće znati. Odmah sam bio prihvaćen, to su sve profesionalci. Nema tu nikakvog podcijenjivanja, svi smo bili jednaki. U svim ligama se igra nogomet, i u nižim ligama dečki puno rade na sebi. Mislim da ima puno igrača koji su blizu nivoa prve lige i koji su spremni, najveće su razlike u taktici što je teže pratiti ako nisi u tome od početka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj, što očekuješ u nastavku svoje karijere? Imaš li neke ciljeve koje si zadao samom sebi?

"Ja mislim da sam već dovoljno ostvario igrajući u najvećem rangu hrvatskog nogometa, zabio sam i pogodak. Recimo da sam zadivovjan samim time, nemam neke prevelike ciljeve, volio bih skupiti što više nastupa i eventualno se okušati u nekom drugom klubu vani. Samo da me zaobiđu ozljede, trenutno uživam, sretan sam gdje jesam i što jesam".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo